Groene Wegwijzer

De Groene Wegwijzer van IVN Groningen-Haren ontsluit informatie over de natuurgebieden in en rondom Groningen en Haren. Zo kun je makkelijk meer te weten komen over de omgeving en krijg je tips waar je kunt gaan wandelen of fietsen.

Groningen Groene Stad

IVN Groningen-Haren heeft in een prachtig praktisch boek de natuurgebieden in de stad Groningen beschreven. Het lag bij boekhandels en bij de VVV, maar is uitverkocht. Hieronder staat een link waarmee het als pdf is te downloaden.

Groningen Groene Stad

Tiny Forests in Groningen

Sinds 10 december 2018 heeft de stad Groningen een Tiny Forest! In Gravenburg werd de eerste aangelegd, en drie andere zijn in ontwikkeling. Lees er hier meer over.

Site met routebeschrijvingen

Tot 2018 stond de groene ruimte rond Groningen en Haren ook beschreven op een aparte site met routes en gedetailleerde beschrijvingen. Omdat deze site niet meer viel bij te werken en er zo steeds meer onjuiste informatie op stond, is deze link verwijderd. Wie kan bijdragen om (wellicht met gebruikmaking van de ‘oude’ gegevens) een nieuwe site te maken, is zeer welkom om zich te melden op ivngroningenharen@gmail.com

Sinds 2021 is er een begin: op deze site staat een wandeling op Volkstuincomplex Tuinwijck aan de Helperzoom 8 beschreven!

Vosbergen