Groningen Haren
Fete de la Nature
Op
zaterdag03sep202210:00

Open perceeldag Land van Ons Onneresch

Zaterdag 3 september

IVN Groningen Haren en Land van Ons aan de Onneresch in Onnen doen mee aan de Fête de la Nature-dagen. Ga mee met een wandeling, luister naar een lezing, bezoek de stand van IVN en Land van Ons, haal de Natuurspeur-bingokaart en geniet van de natuur.

Wat is er te doen op zaterdag 3 september?

  • Wandelingen met een lokale gids over de Onneresch, het meest noordelijk gelegen perceel van Land van Ons. De gids vertelt over de boeiende landschapshistorie van de es en over het beheer ervan door Land van Ons. Dit is gericht op een agrarisch gebruik van de es met grote aandacht voor biodiversiteit, oftewel natuurinclusief boeren.
  • Een lezing over de landschapshistorie van de Onneresch.
  • Er zijn stands van IVN en Land van Ons met informatie over IVN en Land van Ons/Onneresch. Er is koffie, thee en sap met boekweitkoekjes en een pannenkoekenproeverij met pannenkoeken van boekweitmeel. De boekweit is geteeld op de percelen van Land van Ons, het meel en vele andere producten van Land van Ons zijn in de tent te koop. Bij de IVN-stand kun je de Natuurspeur-bingokaart halen en ons na de speurtocht laten zien hoeveel vakjes je vol gekregen hebt!

Tent, standjes en lezing zijn er ook op zondag 4 september, de wandelingen worden op die dag verzorgd door IVN Groningen Haren. Zie voor de tijden van lezing en wandelingen op zondag de IVN-website bij de activiteit op 4 september.

Wanneer en waar: 
Fête de la Nature Land van Ons Onneresch, zaterdag 3 september
Tent en stands van 10.00 tot 16.00 uur, Padlandsweg, Onnen
Wandelingen om 10.30, 11.30, 13.45 en 14.45 uur, startpunt Onneresweg, Onnen
Lezing van 12.45-13.30 uur, schuur Padlandsweg 1, Onnen

Aanmelden en meer informatie:
I.v.m. beperkt aantal deelnemers moet u zich aanmelden voor de wandeling en lezing, op onneresch@landvanons.nl
Kijk op de site van Fête de la Nature voor meer informatie.

Kom zoveel mogelijk op de fiets!
Parkeren aan de rand van het dorp, niet op de Onneresweg.

Land van Ons,Onneresch,Onnen,korenbloem,tarwe,boekweit,aardhommelMet de klok mee: aardhommel op korenbloem, bloei boekweit, bloei huttentut, triticale met korenbloemen

Foto's: Ingrid Schenk, Onneresch; Bloei boekweit: Frans Kromme

Algemene informatie

zaterdag 3 september 2022 - 10:00 tot 16:00
Het meest noordelijke perceel van Land van Ons ligt bij Onnen: de Onneresch. Het wordt gezamenlijk 'natuurinclusief' beheerd. tijdens Fête de la Nature (weekend 3 & 4 september) vinden hier activiteiten plaats waar het bijzondere van de Onneresch kan worden bekeken, beluisterd en geproefd! Land van Ons zorgt voor de gidsen op de wandelingen van zaterdag 3 september; IVN Groningen Haren neemt de wandelingen van zondag 4 september voor haar rekening.
Locatie: 
Onneresch
Padlandsweg 1
Onnen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image