Groningen Haren
Vogels
Op
zaterdag23apr202209:00

Fietsexcursie naar de Oude Held en Suikerunie-terrein

NB Deze excursie is volgeboekt. Je kunt je helaas alleen nog voor de wachtlijst opgeven.

Het Suikerunie terrein is een verrassend en voor veel vogelaars onbekend vogelterrein, evenals het prachtige weidevogelgebied de Oude Held.

De Oude Held ligt tegen de stad aan, maar ondanks dat broeden er verrassend veel weidevogels als Grutto, Kievit en Scholekster. Uitgerekend in dit weidevogelgebied wil de gemeente Groningen de natuurwaarden compenseren die verloren gaan bij woningbouw op de vloeivelden van de voormalige Suikerunie.

Het Suikerunie-terrein bevat een aantal vloeivelden waar tal van watervogels broeden, waaronder de Geoorde Fuut en Dodaars. De gemeente Groningen heeft de bedoeling om hier 5.000 woningen neer te zetten. Dat plan moet starten in 2023. Dus willen we nog genieten van dit unieke gebied, zo dicht bij de stad, dan moeten we snel zijn.

Wanneer:  Zaterdag 23 april 2022 , van 9.00 tot 12.00 uur.
Vertrek:  Suikerunieterrein t.o. Het Stadslab.
Adres: Suikerlaan 15, 9743 DA Groningen.
Kosten:  Geen
Info:  Zorg voor passende kleding en eventueel iets te eten en drinken voor onderweg. Het is de bedoeling om na de excursie nog een kopje koffie te drinken. Naar een passende locatie wordt nog gezocht.
Opgave:  Els van den Boomgaard, elsvdboomgaard@gmail.com, 06-44354496.

Foto: Grutto (Geert Mesander)

Algemene informatie

zaterdag 23 april 2022 - 09:00 tot 12:00
Niet iedereen (zelfs niet elke vogelaar) weet hoe divers en soortenrijk het Suikerunie-terrein en weidevogelgebied de Oude Held aan de westkant van de stad Groningen zijn. Op zaterdag 23 april is er een fietsexcursie naartoe vanuit de Vogelwerkgroep.
Locatie: 
Suikerunieterrein t.o. Het Stadslab
Suikerlaan 15
9743 DA Groningen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image