Zoogdieren

Jeugd IVN op bezoek bij schapenhouder

Grave 18 april 2023
De kinderen van het Jeugd IVN Grave gingen op bezoek bij de schapenhouders Wim en Joke Jans in Zeeland. De schapen zijn in de winter in de stal en krijgen daar de lammetjes.

In het voorjaar gaan ze naar buiten en helpen ze op verschillende plaatsen met natuurbeheer. Als de schapen veel gras opeten, krijgen ook kruiden met bloemen de kans om te groeien. Deze zijn weer belangrijk voor onze vlinders en bijen.

Schapen die 1 lam krijgen zijn nu al in natuurgebieden aan het grazen. Ooien die 2 lammetjes krijgen, blijven langer in de stal. Want hun lammetjes hebben vaak extra flesvoeding nodig op goed op te groeien.

We kregen een mooie rondleiding door de stallen, mochten bij de lammetjes die flesvoeding nodig hadden en we kregen een demonstratie hoe een hond, een bordercollie, helpt een kudde schapen de goede kant op te krijgen.

De kinderen vonden het het topochtend. Wim en Joke heel erg bedankt voor de gastvrijheid. Als we jullie schapen op de dijk in Grave of omgeving zien lopen, zullen we zeker aan deze ochtend terugdenken.

Schapenochtend jeugd IVN

Ontdek meer over

Deel deze pagina