Nieuwe bomen Graafsche Raam Bomen en struiken

Geef jonge bomen langs de Graafsche Raam een nieuwe plek

Grave 1 februari 2023

Waterschap Aa en Maas gaat in samenwerking met de gemeente Land van Cuijk de Graafsche Raam natuurlijker inrichten. De eerste voorbereidende werkzaamheden starten in februari. Er moet namelijk ruimte gemaakt worden voor o.a. poelen en bloemrijk grasland.

In samenwerking met Meer Bomen Nu worden daarom jonge boompjes geoogst. Iedereen kan meehelpen met het oogsten tijdens de eerste oogstdag op vrijdag 10 februari van 10:00 tot 16:00. Vervolgens kan je jouw oogst direct meenemen of iedereen die geïnteresseerd is kan de boompjes later gratis ophalen om ze een nieuw thuis te geven in de regio.

Help je mee?

Iedereen is welkom om te komen helpen tijdens de oogstdagen. Op vrijdag 10 februari om 10:00 start de eerste oogstdag bij Gemaal van Sasse (Mars en Wijthdijk 1 in Grave). De bomen die geoogst worden, worden ingekuild in een speciale Bomenhub nabij het gemaal.

Aan het einde van de oogstdag (rond 15:00/16:00 uur) is het mogelijk om jouw geoogste bomen meteen mee te nemen. Bewoners en agrariërs uit de omgeving kunnen bomen af komen halen en op eigen grond herplanten.

Daarnaast kunnen agrariërs zelf grotere bomen komen oogsten en meteen meenemen. Op 18 en 24 februari worden twee aanvullende oogstdagen georganiseerd. Kom je niet meehelpen, maar wil je toch een boom? Dat kan, als er nog voldoende bomen beschikbaar zijn na de oogstdagen.

Er wordt dan een speciale uitdeeldag georganiseerd op zaterdag 25 februari tussen 14:00 en 16:00 uur bij Gemaal van Sasse. De oogst van de drie oogstdagen staat dan klaar voor afhalen. Maar: op=op. Hou de website in de gaten voor meer informatie over de beschikbare bomen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://www.aaenmaas.nl/actueel/nieuws/2023/januari/geef-jonge-bomen-langs-graafsche-raam/

Ontdek meer over

Deel deze pagina