Lezing Boerenlandvogels in en om Ravenstein

Brabants Landschap en IVN Oss organiseren een openbare lezing over Boerenlandvogels in en om Ravenstein op donderdag 6 april 2023, vanaf 20.00u in de Bibliotheek Ravenstein, Stationssingel 9, 5371 BB Ravenstein.

Erfvogels

De erfvogels zijn vogels die leven op en rond het boerenland, en voor hun broedplaats afhankelijk zijn van erven, hagen en houtwallen in de directe omgeving van boerderijen en landelijk gelegen woningen.

Een groot deel van de erfvogels neemt in aantal af, mede doordat het boerenland en de erven de laatste decennia veel grootschaliger en ‘netter’ zijn geworden.

Weidevogelbescherming

Weidevogels zoals de grutto, kievit en wulp komen in Nederland bijna alleen maar voor op het boerenland. Door intensieve landbouw wordt het voor hen steeds moeilijker om zelfstandig te overleven.

Dankzij de hulp van vrijwilligers en boeren worden nesten op het land opgespoord en gemarkeerd en beschermd, zodat deze gespaard kunnen worden en de jongen groot kunnen worden.

De magie van uilen

Een nachtelijke roep en geruisloze vlucht. Een stel scherpe ogen op zoek naar een nietsvermoedende muis. Uilen spreken al sinds de oudheid tot de verbeelding van de mens, mede dankzij hun bijzondere voorkomen, geheimzinnige levenswijze en intelligente blik.

Netwerk Uilenbescherming Brabant richt zich op de bescherming van de kerk- en steenuil in Brabant. Mede dankzij de goede samenwerking tussen uienbeschermers en gastgevers kunnen we deze soorten voor Brabant behouden.

boerenlandvogels
Waar
Bibliotheek Ravenstein
Stationssingel 9
5371 BB Ravenstein
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina