Natuurkoffer

NatuurkokkerGrijs, Groen & Gelukkig
De Natuurkoffer is onderdeel van het landelijke Grijs, Groen & Gelukkig. 
Het vergroot het welzijn van ouderen in en rond zorgcentra met natuur en integreert groen in de dagbestedings- activiteiten. Lees verder op de Landelijke IVN-website over  
Grijs, Groen & Gelukkig

Natuurkoffer: uitnodigen tot activiteit en sociaal contact
De Natuurkoffer is een koffer vol natuurproducten om ouderen die niet goed ter been zijn de natuur te laten beleven zonder dat zij daarvoor de deur uit hoeven. Ook bij dementerenden wordt de koffer ingezet.

Vrijwilligers van IVN trekken met deze koffer langs zorgcentra om de zintuigen van ouderen te prikkelen: de geur van dennennaalden, het zien van natuurbeelden, het voelen aan een ruwe bolster van een kastanje, het proeven van zelfgemaakte bramenjam. Hierdoor komen herinneringen naar boven die aanleiding zijn voor een gesprek. Het kan gaan over de kindertijd, jeugdherinneringen, het gezinsleven, oude gewoonten of over werk.

De natuur wordt zo ingezet als middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken.

Soorten koffers
De Natuurkoffer brengt het groene interne ‘uitje’ in de vorm van de lente, zomer, herfst en winter. In de praktijk ontstaan ook andere door gidsen gemaakte themakoffers. Bekijk bij Impressie de Thema Natuurkoffer.

IVN DRVU - Natuurkoffer

IVN De Ronde Venen & Uithoorn
Elk seizoen gaat de Natuurgids ongeveer 3 keer op bezoek bij een verzorgingstehuis, Gerardus Majella in Mijdrecht. Lees via onderstaand verhaal hoe zo’n bezoek kan gaan. Zelf ook interesse? Benader dan de contactpersoon.

Contactpersoon
IVN-natuurgids Lia Rademaker, 0297-286918 of e-mail

Impressie 
Krijg onderstaand een indruk van de Natuurkoffer.

Item Informatie
Foto Natuurkoffer in beeld
Foto Thema Natuurkoffer
Verhaal ivn_drvu_-_natuurkoffer_thema_stenen.pdf

Naar Andere activiteiten