IVN de Ronde Venen & Uithoorn

Ontdek en beleef met IVN de regio De Ronde Venen & Uithoorn
De afdeling is thuis in jouw buurtnatuur. Al meer dan 45 jaar brengen de leden van IVN de Ronde Venen & Uithoorn graag de natuur dicht bij jouw. Doe mee en word lid om ons te steunen.
IVN draagt bij aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. Door mensen meer kennis van en waardering voor de natuur bij te brengen, voelen zij zich meer betrokken bij het behouden van natuur, milieu en landschap en hebben zij meer oog voor duurzaamheid.
Om het publiek te interesseren voor en kennis bij te brengen over de natuur wordt jaarlijks een groot aantal lezingen, excursies en cursussen georganiseerd. Zo worden regelmatig excursies gegeven in natuurgebieden in de omgeving, zoals de Waverhoek, Botshol, Demmerikse polder en Vinkeveense plassen e.d. Daarnaast worden allerlei wandelingen gehouden en een 2-jaarlijkse vogelcursus om aan belangstellenden basiskennis bij te brengen over de vogels in onze omgeving. Al met al betreft het hier enkele honderden volwassen deelnemers en tientallen kinderen.

Activiteiten

Bekijk alle