Werkgroep Vogels

De werkgroep Vogels
Wordt gevormd door enthousiaste vrijwilligers die actief zijn met vogels in de vrije natuur. Dit doen zij met activiteiten als interessante excursies, vogeltellingen en nestkasten plaatsen. Maar ook met beschermings-werk en het uitwisselen van veel ervaringen.

Kennismaken met vogels
Als je wel eens naar vogels in de tuin kijkt, kun je je afvragen welke vogel zo prachtig zingt. En wellicht wil je meer weten over die bijzondere vogels in de polder, in het bos of in de duinen. Met de Vogelwerkgroep ontmoet je ze en beleef je bijzondere vogelmomenten. Neem daarom eens deel aan een vogelexcursie.

Vogelexcursie
De vogelexcursies worden elke eerste zaterdag van de maand (januari t/m juni en september t/m december) georganiseerd en rond Koningsdag is er de jaarlijkse Nachtegalen-excursie ‘s ochtends vroeg. Iedere vogel liefhebber is welkom. We gaan naar bekende en minder bekende natuurgebieden in de buurt zoals de Waverhoek, De Groene Jonker. of de Pier van IJmuiden. Soms gaan we wat verder, zoals de Waterleidingduinen of de Oostvaardersplassen.

Vogelcursus, inventarisaties en tellingen
Daarnaast kun je (elke 2 jaar, de volgende is in 2024) een vogelcursus volgen die door de Vogelwerkgroep wordt verzorgd. Ook leveren de vrijwilligers een bescheiden bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek. Zo telt de groep in het voorjaar elke 14 dagen de broedvogels van het natuurgebied de Waverhoek en tellen enkele leden van de werkgroep de watervogels rond Abcoude en op de Vinkeveense Plassen. Verder doet werkgroep mee aan de jaarlijkse Tuinvogeltelling en EuroBirdwatch.

Communicatie
Volg de Vogelwerkgroep via activiteiten in het menu. Excursies staan vermeld op deze website van IVN De Ronde Venen & Uithoorn en in de lokale kranten zoals De Groene Venen en De Meerbode. Vragen? Meegaan op excursie? Laat het ons weten.

Informatie
vogelwerkgroep@ivn-drvu.nl