Werkgroep NME-tuin

NME-tuin
Bij NME-centrum De Woudreus in Wilnis is een educatieve tuin aangelegd. Een thema-tuin die ‘natuurvriendelijk’ is ingericht en ook op die manier door IVN-vrijwilligers wordt onderhouden. Een geschikte plek om allerlei ideeën op te doen!

NME-centrum
De NME-tuin hoort bij het NME-centrum. Het centrum heeft als doel door educatie en voorlichting je te leren hoe je op een bewuste manier met jezelf, je medemens en jouw omgeving kunt omgaan. Uiteindelijk met het doel samen te werken aan een duurzame samenleving.

Doel thema-tuin
De thematisch opgezette tuin past binnen die NME-visie. Het biedt iedereen de mogelijkheid kennis te maken met allerlei planten en dieren en hun onderlinge relatie. Daarnaast laat de tuin je zien hoe je, heel dichtbij huis, zelf iets kunt doen voor de natuur. Een natuurvriendelijke inrichting en onderhoud maar ook waarom dat van belang is. Zo zie je dat ook met inheemse planten je eigen tuin heel mooi en leuk kan zijn.

Doelgroepen
De doelgroepen zijn het basisonderwijs en het algemene publiek. Bij verschillende lessen doen leerlingen opdrachten in de NME-tuin. Ook wordt er soms een speciaal ‘kleine beestjespad’ uitgezet. Tijdens de openingstijden en Open dagen/werkochtenden kan iedereen een tuinbezoek brengen.

Informatie
NME-centrum De Woudreus (achter de Willestee en naast de brandweer), Pieter Joostenlaan 28a, 3648 XR Wilnis, 0297- 27 36 92 of e-mail.

Impressie
Krijg een indruk van deze tuin met NME-tuin in beeld.

NME-tuin 2023 Informatie
Opening Maandag t/m donderdag van 09.00 – 17.00 uur op afspraak
Tijdens Open dagen en Zaterdag werkochtenden van 09.00 – 12.00 uur. Deze worden vermeld onder activiteiten