Het verleden en Nu

IVN Born – Land van Swentibold is een afdeling van het landelijke Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN).
IVN Born beleefde in 2017 zijn 50-jarig bestaan. Het werd opgericht uit zorg voor natuur en landschap die ten tijde van de mijnsluitingen en de daaropvolgende grootschalige aanleg van wegen en industrieterreinen in het Land van Swentibold. De vereniging telt circa 250 leden en donateurs en heeft diverse werkgroepen die elk een specialiteit van het boeiende natuur- en milieuwerk behartigen.

Werkgroepen
Zie voor gedetailleerde informatie over de werkgroepen in het menu onder “Werkgroepen”

Bron 6
De vereniging heeft een les- en documentatiecentrum “De Gaard” links naast het Kasteelpark aan de Jean Barbou van Roosterenstraat in Born. Elke dinsdagmorgen van 09.30 tot 12.00 kunt u hier vrijblijvend inlopen voor een praatje of kijken naar de vlinders en insecten bij Nectarkroeg of snuffelen in het aanwezige informatie en PR materiaal.
In het Limbrichterbos aan de Rollenweg achter het Amrâth-hotel ligt het andere IVN-gebouw: Bron6, een voormalig waterpomp-station van de Staatsmijnen.
Van hieruit worden wandelingen en natuurlessen voor jong en oud georganiseerd. In de zomer zijn er een of meer inloopzondagen. Dan is Bron6 open voor iedereen die belangstelling heeft voor natuur en milieu.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over onze vereniging dan kunt u vrijblijvend een informatiepakket aanvragen bij het secretariaat (Contact).
U kunt zo’n pakket ook dinsdagsmorgens bij een bezoek aan “De Gaard” gratis meenemen .