Bomen en struiken

Plan Boom

Bernheze 31 augustus 2023

Bomen planten met Plan Boom

Met Plan Boom planten we 1 miljoen bomen in Brabant. Daarmee slaan we veel CO2 op en wordt onze leefomgeving groener, frisser, gezonder én het is goed voor de biodiversiteit. Doe mee!

 

Doe je dit jaar ook mee met Plan Boom? We delen eind 2023 opnieuw gratis* bomen uit aan lokale natuur- en milieuorganisaties. 

 

Als Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap en IVN Brabant willen we graag met groene vrijwilligers aan de slag om veel meer bomen te planten in Brabant. Met het project Plan Boom maken we onze dorpen en steden groener, frisser, gezonder én het is goed voor de biodiversiteit.

 

Sinds 2020 hebben we met elkaar zo’n 120.000 (!) bomen geplant (voorjaar 2021najaar 2021 en winter 2023). En het komende jaar willen we graag weer de handen uit de mouwen steken. Doe je dit jaar (opnieuw) mee?

 

Doe met ons mee

  • Juli – augustus – september: enthousiasmeer vrijwilligers in jouw groep voor Plan Boom, denk alvast na over mogelijke plantlocaties en uitdeelacties.

4 september 16u00 – 17u00: kom vrijblijvend naar het digitale informatiesessie  (meld je hier aan voor de link).
5 oktober: uiterste aanmelddatum voor zowel de plantactie als uitdeelactie.

 

Begin november: je hoort of je aanvraag is toegekend.

 

Eind november / begin december: haal je bomen op en ga direct aan de slag met het planten van bomen of het uitdelen aan inwoners. Ophaaldata onder voorbehoud: vrijdag 24 november West-Brabant (Made, Kievitstraat 3, tijd volgt), vrijdag 1 december Oost-Brabant (Heeswijk-Dinther, Poststraat 2, tijd volgt).

 

Meer informatie

* Gratis bomen

Het project Plan Boom kunnen we alleen realiseren met steun van sponsoren en fondsen. De acties van Plan Boom 2023 zijn dan ook onder voorbehoud van voldoende financiering.

 

Plantactie in buitengebied

Het doel van de plantactie is om nieuwe landschapselementen of nieuwe bosjes te planten in het buitengebied van Brabant. Het gaat daarbij nadrukkelijk om nieuwe aanplant, dus geen vervanging na houtkap of doodgaan van bomen.

 

Meedoen betekent dat je als natuurvereniging of vrijwilligersgroep op zoek gaat naar een locatie in het buitengebied waar geplant kan worden. Dit kan op gemeentegrond zijn, bij particulieren in het buitengebied, maar ook bij agrariërs of andere grondeigenaren.  (meer informatie).

 

Uitdeelactie in dorpen en steden

Met Plan Boom gaan we niet alleen aan de slag in het buitengebied, we organiseren ook een uitdeelactie aan bewoners van Brabantse steden en dorpen.

 

Deze uitdeelactie is speciaal opgezet voor jullie als natuurorganisaties, waarbij jullie lokaal de boompjes kunnen uitdelen aan geïnteresseerde bewoners. Zo zorgen we samen voor meer groen in onze steden en buurten, daarnaast is het een geweldige kans om meer inwoners kennis te laten maken met jullie vrijwilligersorganisatie.  Meer informatie over de uitdeelactie van Plan Boom: https://www.ivn.nl/provincies/noord-brabant/doelgroepen/vrijwilligers/bomen-planten-met-plan-boom/

 

 

Digitale informatiesessie

Met Plan Boom gaan we aan de slag met plantacties en uitdeelacties. Om jullie zo goed mogelijk op weg te helpen, organiseren we op 4 september van 16u00 tot 17u00 een vrijblijvend digitaal vragenuur (geef je hier op voor de link). In dit digitale spreekuur kun je zonder verplichting al je vragen stellen en advies krijgen over het indienen van een voorstel voor Plan Boom.

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina