Doe ook mee Bloemen en planten

Verslag Putten Noord

Barneveld 20 april 2019
  • km. hok 170-475 IVN Plantenwerkgroep Barneveld
  • Aanwezig: Jannie, Klaasje, Nico, Hans, Wim, Arie en Marja.
  • We verzamelen om 09.00 uur op de P&R de Wittenberg.
  • Om 13.00 uur zijn we terug op de P&R.

Vandaag stond een gebied bij Staverden op het programma, maar om dat Marja vergeten was zich 24 uur van tevoren bij de boswachter te melden, hebben we geen toestemming het gebied van Gelders Landschap te betreden. In plaats daarvan heeft Marja geruild met een van de kilometerhokken van Egbert de Boer.

Het is vandaag prachtig weer, een graad of 24. Een aantal van ons moeten er nog wel een beetje inkomen. Tijdens de koffie haalt Jannie Paassoesjes uit haar rugzak.

We zien vandaag volop Klimopereprijs en Veldereprijs; de eerste is duidelijk herkenbaar aan het blad. Ook is er veel Look-zonder-look, Winterpostelein en Roze winterpostelein. Voor mij zijn Franjekelk en Schildersverdriet nieuwe soorten, blijkbaar komen die ook uit de tuinen. We vinden op een paar plekken Hertshoornweegbree. Er wordt ook Hengel genoteerd. Ook zien we veel Lelietjes van Dalen en Gewone salomonszegel. Hier en daar een Bosviooltje en het Bleeksporig bosviooltje. Deens lepelblad en Klein vogelpootje zijn ook leuke soorten. Leuk dat we de Kleine brandnetel ook vinden, evenals een paar Bieslookplanten en Kraailook. Verder noteren we de Spaanse Hyacint, volgens mij lijkt hij op de Blue bell (die we veel in Engeland hebben gezien). We komen nog meer planten tegen die uit tuinen zijn ontsnapt, o.a. Sorbaria (ik ben de Nederlandse naam alweer vergeten). Ook de Vingerhelmbloem is voor mij een nieuwe soort. We zien de Gewone vlier, de Trosvlier en de Peterselie vlier. We vinden zelfs nog een aantal Bosanemonen (altijd leuk). Verder zien we de Witte klaverzuring, Overblijvende ossentong, Rots ooievaarsbek en Donkere ooievaarsbek (ook uit een tuin). Tenslotte zien we nog de Muurleeuwenbek. Even over half een noteren we de laatste plant. We hebben ongeveer 170 verschillende soorten planten genoteerd.

Ontdek meer over

Deel deze pagina