Uitnodiging lezingavond broedvogels tellen in 2018 Vogels

Uitnodiging lezingavond broedvogels tellen in 2018

Barneveld 20 februari 2018

Vogels zijn een goede graadmeter voor de kwaliteit van natuurgebieden. Het tellen van broedvogels is een leuke hobby en tevens lever je een belangrijke bijdrage aan natuur- en milieustatistieken. Tijdens het broedvogels tellen kan je veel leuke vogelsoorten tegenkomen. Desondanks worden er te weinig broedvogeltellingen uitgevoerd. Het zou mooi zijn hier verandering in te brengen…

Vandaar dat Sovon samen met I.V.N. Barneveld een lezing organiseert. Deze lezing wordt gehouden op woensdagavond 28 februari 2018 in het Biologisch Centrum Barneveld, Churchillstraat 68, 3772 KV Barneveld.

Het programma van deze avond is als volgt:

Vanaf 19.45 uur
ontvangst met koffie en thee

20.00-20.45 uur
Lezing over broedvogeltellingen in de Gelderse Poort en op de Veluwe.

20.45-21.15 uur
pauze

21.15 u- 22.00 uur
Korte broedvogeltelcursus. Hoe ga je te werk bij een broedvogeltelling?

Uniek aanbod!
Gratis broedvogel-tel-cursus in de praktijk. Sovon Vogelonderzoek is op zoek naar vrijwilligers die broedvogels willen tellen in de provincie Gelderland. Het gaat daarbij niet om alle soorten, maar om een beperkte lijst van soorten die van belang zijn voor het natuurbeheer. Ervaring met broedvogeltellingen is niet noodzakelijk.

Tijdens een eerste gezamenlijk veldbezoek krijgt u een broedvogel-tel-cursus op maat. Wel is enige basiskennis van vogelgeluiden vereist. Want een deel van het veldwerk moet zelfstandig worden uitgevoerd, al dan niet samen met een andere vrijwilliger. Het is de bedoeling dat ieder telgebied 5 tot 6 maal wordt bezocht. Tijdens deze bezoeken worden de zingende en/of anderszins territoriale vogels op kaart ingetekend.

De keuze van het gebied hangt af van uw voorkeur (bijvoorbeeld heideterrein of bos) en van uw woonplaats. Ook in de loop van het seizoen is er desgewenst ondersteuning bij het veldwerk.
Wilt u liever eerst de kat uit de boom kijken kom dan ook naar deze avond en luister naar het verhaal over broedvogels tellen.

Aanmelden is noodzakelijk.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Daan Kuiper
akuiper@solcon.nl
0342 417810

Ontdek meer over

Deel deze pagina