2019-06-29 Cortenoever SBB

Aanwezig: Arie, Hans, Wim, Klaasje, Eduard en Marja.

We vertrekken vandaag een uur eerder van de Vetkamp, vanwege de verwachte hitte.
Om 08.00 uur beginnen we met de inventarisatie. Al direct valt het bloeiende Geel walstro op. Hans vindt Echt bitterkruid en we zien Bolderik (met knalroze bloem), Aardaker (met donkerroze bloemen), Gele morgenster (heel veel), Sikkelklaver (geel bloeiend, lijkt op Luzerne maar die bloeit blauw) en Knikkende distel. Prachtig zijn de roze bloemen van de Akkerwinde. Verder vinden we Liggende ganzerik, Kattendoorn en Veldsalie (uitgebloeid).  In een onlangs gemaaid veld zien we weer heel veel Gele morgensterren, en ook veel Karwijkvarkenskervel. We zien ook weer veel grassen. De opvallendste grassoort is Veldgerst (heel veel). In het water en langs de waterkant zien we o.a. Poelruit, Heen, Grote waterweegbree, Watertorkruid, Grote egelskop en Rosse vossenstaart. De meest opvallende plant was toch wel de Walstrobremraap in grote hoeveelheden. Deze stonden tussen het bloeiende Geel walstro. De meeste Walstrobremraap was uitgebloeid. 
Om half een waren we terug bij de auto’s. Daar konden we wat extra drinken. Marja en Eduard hadden een koelbox met koude frisdranken bij zich. Daarna zijn Arie en Klaasje vertrokken. Hans, Marja en Wim hebben nog een stukje langs een akker gelopen. Deze stond vol met Korenbloemen en Hans en Wim hebben nog Akkerogentroost en Groot spiegelklokje gevonden. Eduard was bij de auto gebleven. Wij vertrokken om 13.20 uur. Het viel reuze mee met de hitte. Er was een verkoelend briesje. Alleen na twaalf uur werd het wel erg warm (34 graden).
Aantal soorten ongeveer 170. 
Marja