Onze IVN-afdeling bevordert in de omgeving van Asten-Someren een duurzame samenleving door het laten beleven van natuur, milieu, landschap en leefomgeving. Wij nodigen iedereen van harte uit om mee te gaan met onze activiteiten. Of word lid en sluit je aan bij één van onze werkgroepen.

Per 30 januari 2023 zijn wij overgeschakeld op de nieuwe website. Helaas werken hierdoor nog niet alle links naar behoren. In februari 2023 streven wij ernaar om alle links te controleren. Mocht u nadien een niet werkende link aantreffen, dan vernemen wij graag. Kopieer de URL (het adres van de website), stuur even een mailtje naar webmaster.asten.someren@ivn.nl en vermeld in de mail even welke link niet werkt. Dan zorgen wij ervoor dat het zo spoedig mogelijk wordt opgelost.

Activiteiten

Bekijk alle

Maandelijkse doe-opdracht - Maart

Om u nog beter te kunnen laten genieten van de natuur hebben wij voor iedere maand tenminste één doe-opdracht bedacht. Iedere maand een hele andere opdracht en voor iedereen wat wils.

Optie 1:

Ga in een zonnig en ondiep, bij voorkeur stilstaand of zwak stromend water, op zoek naar kikkerdril of paddensnoeren.

Vind je gelei-achtige klompen met een zwart puntje in het midden –> bruine kikker

Vind je mooie slierten, met om de 3-5 mm een zwart puntje –> gewone pad

  • in bepaalde gebieden (oa. Strabrechtse heide) heb je ook kans op de heikikker. Bij een warm voorjaar heb je misschien zelfs kans op de rugstreeppad, al zal deze normaal pas rond half april naar zijn voortplantingswater trekken.

 

Optie 2:

Maak uw dagelijkse/ wekelijkse of maandelijkse wandeling en ga op zoek naar vijf verschillende soorten bomen en vijf verschillende soorten struiken.

Vorig jaar heeft de Postcode Loterij een geschenkboek uitgebracht met de titel ‘Bomen & Struiken in Nederland’. Neem deze gerust mee tijdens uw wandeling.

Gewone pad

Vacatures

Gevlekte rietorchis

Maatschappelijke stage

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste stagiairs voor een maatschappelijke stage. Voor meer informatie kun je contact opnemen...
Zwartkop

Podcasts maken

Ben jij degene die het leuk vindt podcasts te maken? Dan kun je met je hobby bij IVN terecht!...
Scholen

Cursuswerkgroep

Het verzorgen van natuurcursussen is een belangrijke manier van kenniseducatie en derhalve een kernactiviteit van IVN. De cursussen en...
Begeleider Jeugd-IVN

Begeleider Jeugd-IVN

Ons IVN afdeling heeft drie jeugdgroepen in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Zij komen op woensdagmiddag (leeftijd...
Natuurouder

Natuurbegeleider

Een Natuurbegeleider draagt ertoe bij dat meer kinderen in en om school in contact komen met natuur. Heb je...
De Bikkels

Gezocht: Natuurbelever

Door de digitalisering van onze maatschappij gaat steeds meer digitaal. In het verleden werd de natuur beleeft door het...