Tuin en moestuin

Verslag DCA-tuinwerkgroep

Assen 25 augustus 2023

Dankzij de hoge temperaturen de afgelopen maand viel het onderhoud van de tuin erg mee. De verwijderde grassen kwamen niet zo hard terug en de heermoes die zich door niets laat weerhouden was daardoor gemakkelijk te vinden en te verwijderen. Je zou denken dat door de droogte de planten het laten afweten, maar niets is minder waar. Misschien wel dankzij de droogte is de tuin momenteel prachtig in bloei, zowel op de rotstuin als op het vlakke gedeelte. De foto’s hieronder geven een indruk van wat er momenteel allemaal bloeit. Het is zeer de moeite waard om de tuin te bezoeken. Het is fijn dat het onderhoud zo’n b(l)oeiend resultaat heeft. Hopelijk zet de bloei ook door bij de planten die in de zomer en in het najaar nog gaan bloeien.

Inmiddels bestaat de werkgroep uit een 8-tal tuinierders, die in wisselende samenstelling aanwezig is en meehelpt de tuin op orde te krijgen. Toch kunnen we nog wat extra handen gebruiken. Vind je tuinieren leuk en hebben inheemse planten je interesse, kom ons dan helpen 1 of 2 x in de maand op zaterdag- of woensdagochtend.

We zijn aanwezig om 9.30 uur, starten met een kop koffie en werken van 10.00-12.00 uur. Bij erg warm weer beginnen we een half uur eerder. Wil je me laten weten als je komt helpen?  Je kunt me mailen op geke.kooistra (at) hotmail.com.

Ontdek meer over

Deel deze pagina