[Volgeboekt!] Introductiecursus Diersporen

[Volggeboekt!] Het maximum aantal deelnemers voor deze cursus is bereikt en daarmee is de introductiecursus diersporen volgeboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Hoe leuk en spannend is het om diersporen te kunnen lezen? Sporen zijn overal te vinden en ze vertellen allemaal hun eigen verhaal. Van de kleinste keversporen in het zand, tot niet te missen wroetsporen van wilde zwijnen. Kennis van prenten (track) en al die andere sporen (sign) die dieren achterlaten, laten je intenser genieten van de natuur.

Natuurorganisatie IVN-KNNV Assen organiseert een mini-introductiecursus diersporen, bestaande uit een lezing en een excursie. Tijdens de lezing op 12 december en de excursie op 16 december vertelt specialist diersporen Aaldrik Pot over de basisbeginselen van het spoorzoeken. Hij doet dit aan de hand van sporen die de das, vos en ree achterlaten. In de introductiecursus komt ook de European Wildlife Tracking-community aan bod en de dierspoorcursussen die Aaldrik Pot, samen met Cyber Tracker-evaluator René Nauta, heeft opgezet. Na deze minicursus ben je zeker nog geen volleerd spoorzoeker, maar ben je ongetwijfeld enthousiast geworden van al die levenstekens die je in de natuur om je heen kunt zien.

Foto’s: Aaldrik Pot in de Sneeuw Harz: Rene Nauta, Track Vos: Aaldrik Pot

Vanaf 12 december 2023 - 19:30
Wanneer
dinsdag 12 december 2023 19:30
Alle data tonen
Waar
Duurzaamheid Centum Assen (DCA)
Bosrand 2
9401 SL Assen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 5,- voor minicursus voor leden IVN-KNNV en € 10,- voor niet-leden (contant/pin bij aanvang)
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Contact Activiteiten IVN-Assen

Ontdek meer over

Deel deze pagina