Bloemen en planten

Het 1000-soorten-tuin project.

Apeldoorn 25 januari 2024

1 januari is  een groep Groei&Bloei-ers en IVN-ers met het 1000-soorten-tuin project. Het hele jaar 2024 gaan ze in hun eigen Apeldoornse tuinen uitzoeken wat er allemaal vliegt, kruipt, spontaan groeit, zwemt, ritselt, kwettert, springt, fladdert, zoemt en zingt.
Dit doen ze om meer te weten te komen over de natuurwaarde van hun eigen grote of kleine tuin. In een jaar tijd leren ze spelenderwijs meer diersoorten aan te trekken, vangtechnieken (en weer vrij laten natuurlijk), manieren van determineren, mooie natuurfoto’s maken en inzichten in tuinecologie. Ze krijgen de kneepjes van het vak aangereikt door ecoloog Luc Hoogenstein die dit al eerder in zijn eigen stadstuin deed en daar het boek ‘Mijn 1000 soorten tuin’ over schreef. Hij verzorgt vier excursies in de eigen tuinen. Elke maand verschijnt op de website van Groei&Bloei Apeldoorn en IVN Apeldoorn een update over het project.

Om even ‘warm te lopen’ heeft een deelnemer in de moestuin Havenpark in september, oktober en november 2023 één uur per week foto’s gemaakt en verzamelde daarmee al 88 verschillende soorten.

>> Lees hier de maandelijkse blog.

>> 10 april is er een lezing door Luc Hoogestein. Geef je nu al op.

Ontdek meer over

Deel deze pagina