Lezing: 1000 soorten tuin (vol geboekt)

Lezing door Luc Hoogenstein: ‘Mijn 1000 soorten tuin’

Het maximum aantal deelnemers is bereikt: Inschrijven is niet meer mogelijk.

Op uitnodiging van IVN-afdeling Apeldoorn vertelt bioloog, prijswinnend natuurfotograaf en schrijver van het boek ‘Mijn 1000 soorten tuin’ op woensdagavond 10 april over zijn uitdaging om in één jaar 1000 soorten in zijn gewone stadstuin waar te nemen.

Wat begon als een project om iets om handen te hebben tijdens de covid-epidemie liep volledig uit de hand en overtrof zijn stoutste verwachtingen. Hoeveel soorten het uiteindelijk geworden zijn, zal Luc uit de doeken doen in een bevlogen lezing vol leuke verhalen, anekdotes en prachtige natuurfoto’s uit zijn eigen Utrechtse tuin. Ondertussen is er ook het boek: ‘Mijn 1000 soorten tuin’. Luc Hoogenstein vertelt ons er alles over.

Het project van Luc heeft navolging gevonden bij IVN en Groei&Bloei Apeldoorn. Het hele jaar 2024 gaan enkele leden in hun eigen Apeldoornse tuinen uitzoeken wat er allemaal vliegt, kruipt, spontaan groeit, zwemt, ritselt, kwettert, springt, fladdert, zoemt en zingt. Welke kleine en grote ontdekkingen daarbij al zijn gedaan, zal Luc ons ook verklappen.

Deze lezing  duurt ongeveer anderhalf uur, waarna er gelegenheid is vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Aanvang is om 19.30 u (zaal open vanaf 19.00 u). In de pauze is er een gratis consumptie te verkrijgen en na afloop zijn consumpties voor eigen rekening).

De toegangsprijs is € 5,00. Leden van IVN, Groei&Bloei en KNNV betalen €3,00. Betaling gebeurt ter plekke, contant of met pin.

Locatie is De Duiker (zij-ingang van de Bronkerk), Hoenderloseweg 10 in Ugchelen. Parkeren ter plaatse is gratis.

Aanmelden (en desnoods afmelden) voor deze avond is verplicht en kan hier via onderstaand formulier.

Waar
De Duiker (zij-ingang van De Bronkerk)
Hoenderloseweg 10
7339 GH Ugchelen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: De toegangsprijs is € 5,00. Leden van IVN, Groei&Bloei en KNNV betalen €3,00. Betaling gebeurt ter plekke, contant of met pin.
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina