Bloemen en planten

Vriendelijk Groen

Bedrijvenpark Apeldoorn-Noord kiest voor nóg meer groen: een uitnodigende plek voor werknemers, bezoekers en de natuur. Dit doen we samen met ondernemers en vastgoedbeheerders door een aantal Vriendelijk Groenperken aan te leggen op eigen kavel. Het perk is zo samengesteld dat het jaarrond groen is, zomers in bloei staat en het de lokale biodiversiteit ondersteunt. Voor meer informatie over het initiatief raadpleeg de brochure. Het initiatief wordt georganiseerd door IVN Apeldoorn en ondersteund door Bedrijvenvereniging OBAN en de gemeente Apeldoorn.

Welke planten zitten in het Vriendelijk Groenpakket? 

In het Vriendelijk Groenpakket (voor 12.5 vierkante meter) zitten maar liefst 30 verschillende planten die allemaal van waarde zijn voor de natuur. Ook zijn ze prachtig om naar te kijken. Om een indruk te krijgen van de samenstelling hebben we een foto-overzicht gemaakt.
Klik hier voor de volledige plantenlijst.

Wat is een goed voorbeeld van een vergelijkbaar initiatief?

In de onderstaande voor en na foto’s zie je hoe een stuk bestrating is omgetoverd tot een groene oase! Saskia van ‘Eeden Groenadvies’ (op foto hieronder) heeft het Vriendelijk Groenpakket ontworpen. In de foto’s zie je een eerder project waarvoor Saskia het ontwerp heeft gedaan.

Hoe het Vriendelijk Groenpakket in te planten?

De tegels zijn er uit, het zand is afgegraven, er is een laag aarde voor in de plaats gekomen en de planten zijn gearriveerd of komen er aan. Hoe plant ik het pakket vervolgens in? Hieronder vind je de documenten die je hierbij helpen.

Hoe is het Vriendelijk Groenpakket bedacht?

Het Vriendelijk Groenpakket is geïnspireerd op het concept van De Vriendelijke Tuin van IVN voor particulieren en gemeenten.
Het IVN projectteam Groenplan Apeldoorn zagen kansen liggen om dit te vertalen naar ondernemers op Bedrijvenpark Apeldoorn-Noord, in samenwerking met Bedrijvenvereniging OBAN en de gemeente Apeldoorn.

Vragen of opmerkingen?

Stuur een mail naar vriendelijkgroen@ivn-apeldoorn.nl. Laat ook je telefoonnummer achter en dan nemen we contact met je op.

Meer doen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die wat willen betekenen voor een groener Apeldoorn. Hiervoor kan je ook contact opnemen via bovenstaand mailadres.

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina