Paddenstoelen zoeken in het Gouwebos Paddenstoelen

Paddenstoelen zoeken in het Gouwebos

Alphen aan den Rijn 1 november 2021

zaterdag 23 oktober 2021

 

 Eerst werd overwogen om ook een middagwandeling toe te voegen, maar toen bleek dat de teller beneden de 20 bleef steken en het ‘gedoe’ om een groep te splitsen, is daar vanaf gezien.

Deelnemers kwamen deze keer uit alle windstreken: Boskoop, Alphen, Gouda, Leiden, Den Haag, Reeuwijk en Amstelveen. De afsluiting van ons excursie seizoen had niet mooier kunnen zijn.

Een fotograaf (Herman Schoemaker) had ons attent gemaakt op een mooie verscholen plek, die wij anders niet hadden gevonden.

Tijdens het voorlopen (op woensdag 20 oktober) legden we die mooie plekken in ons geheugen vast. De combinatie van veel regen voorafgaand en de relatief warme maanden september en oktober, zorgden ervoor dat er veel te zien was. Namens Gouwe Koerier was Morvenna Goudkade tijdens een deel van de wandeling aanwezig. In haar artikel, dat woensdag (27-10) verscheen en op de website van de weekkrant te lezen is, werd het inhoudelijk op sprookjesachtige manier beschreven: Poëtische Paddenstoelen: “Sprookje van de natuur”. 

Mooier dan Morvenna het omschreef kan ik het niet maken, lees het artikel op www.rodimedia.nl/gk  (Gouwe Koerier, 27 oktober).

Hans v Dam

 

paddenstoelen

Ontdek meer over

Deel deze pagina