Bodemdierendagen 2022 Insecten en bodemdieren

Bodemdierendagen 2023

Onder het Maaiveld 7 september 2023

De Bodemdierendagen komen eraan: van 22 september t/m 8 oktober 2023. Wist jij dat 25% van de biodiversiteit onder de grond leeft? De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Zoek mee en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden.

Elk jaar rond Dierendag gaan overal in het land zelfs een paar duizend mensen tegelijkertijd op bodemdierensafari. Geef je waarneming online door en draag bij aan citizen science: een groot onderzoeksproject waarin mensen in heel Nederland samenwerken.

In 2023 duiken we in het thema Onder het Maaiveld, net als de prachtige natuurfilm die dit jaar in de bioscoop te zien is.

 

Bestel gratis het digitale IVN Bodemdieren Doeboek

Wat spoken mollen, wormen en spinnen allemaal uit in en op de grond? Met dit doeboek, zoek je het tot op de bodem uit! Maak je eigen insectenzuiger, bouw een compostfabriek en kom alles te weten over deze nuttige beestjes.

Download het Bodemdieren Doeboek

Meedoen met de Bodemdierendagen als groep?

En lijkt het je leuk om met een groep mee te doen? Met een schoolklas, een team collega’s, de scouting-groep of gewoon de hele straat tijdens Burendag? Vraag dan alvast het doe-mee-pakketje voor groepen aan!

Meer weten over de Bodemdierendagen, of je meteen aanmelden?
Kijk op:

Bodemdierendagen.nl

Bron: www.bodemdierendagen.nl

Ontdek meer over

Deel deze pagina