Gezondheid

Negende editie Nationale Buitenlesdag

Buitenlesdag 7 november 2023

Op 9 april 2024 wordt de negende Nationale Buitenlesdag georganiseerd. Deze bijzondere dag staat in het teken van leerlingen door heel Nederland die hun klaslokalen verlaten om les te krijgen in de verkwikkende buitenlucht. Steeds meer leerkrachten realiseren zich dat niet alleen biologie, maar ook vakken als rekenen en taal uitstekend buiten kunnen worden onderwezen. Dit besef is cruciaal, omdat buitenles niet alleen plezierig is, maar ook bijdraagt aan de gezondheid en de ontwikkeling van kinderen.

Jantje Beton stopt, IVN gaat door!
Volgend jaar wordt de Nationale Buitenlesdag voor de negende keer gevierd. Voorheen organiseerde IVN dit evenement samen met Jantje Beton en verzorgden zij een speciale nieuwsbrief boordevol informatie over de Buitenlesdag en inspiratie voor buitenlessen. Nu Jantje Beton heeft besloten om zich vooral te focussen op buitenspelen en minder op onderwijs, zal IVN zelfstandig doorgaan met de organisatie van de Buitenlesdag.

Streven naar 25 procent buitenlestijd
IVN blijft echter vastberaden om de missie voort te zetten: 25 procent van de lestijd moet buitenles zijn, zodat kinderen dagelijks de kans krijgen om in de buitenlucht te leren. Buitenlessen dragen bij aan het geluk, de gezondheid en de prestaties van kinderen, omdat ze meer bewegen en gemotiveerder zijn. IVN streeft ernaar om van elke dag een Buitenlesdag te maken en hoopt zo veel mogelijk leerkrachten te enthousiasmeren voor deze educatieve benadering.

Meer informatie over buitenlesdag

Ontdek meer over

Deel deze pagina