Het maken en geven van buitenlessen

Zelf een buitenles bedenken kost even tijd, maar is eenvoudiger dan je denkt. En hoe vaker je het doet, hoe sneller het gaat. Dat geldt ook voor het geven van een buitenles. Met deze tips helpen we je een stukje op weg.

Buitenles maken of geven

Tips voor het geven van buitenlessen

Hoewel het enthousiasme onder leerkrachten én leerlingen groot is over buitenlessen, is het voor iedereen best even wennen. Hoe organiseer je een buitenles, hoe houd je overzicht en wat kun je doen om te voorkomen dat de werkbladen alle kanten op vliegen? Met deze tips voor het geven van buitenles helpen we je een eindje op weg.

Een buitenles in 6 stappen

Het voordeel van zelf lessen bedenken, in plaats van een kant-en-klare buitenles gebruiken, is dat je de les helemaal op jouw lesdoelen, groep en locatie kunt inrichten. We leggen je in in de handleiding uit hoe je in 6 stappen een binnenles vervangt door een buitenles.

GEWOON DOEnBOEK

Speciaal voor alle beginnende buitenleerkrachten is er dit GEWOON DOEnBOEK. Om jou op weg naar buiten te helpen. Want buiten lesgeven is helemaal niet moeilijk. Je moet het gewoon doen! Dit boek geeft je een tips, praktische voorbeelden en biedt hulp bij het maken van je eerste eigen buitenles. Veel plezier!