Over Zaaiplezier!

Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. In de periode 2017 t/m 2020 willen wij kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.
 

Groentezadenactie

We willen kinderen graag laten ontdekken en ervaren waar hun groente vandaan komt; van het zaaien, zien hoe het groeit tot het oogsten en het opeten. Daarom hebben wij begin dit jaar een groentezadenactie uitgezet - in samenwerking met Rijk Zwaan - om het makkelijker te maken een moestuin(tje) te beginnen of een bestaande moestuin(tje) opnieuw in te zaaien. 
 

Zaaiplezier!

Met Zaaiplezier! willen wij - als makelaars Jong Leren Eten Fryslân - inspireren en helpen om te moestuinieren met het groentezadenpakket. Elke 2 weken ontvangen de deelnemende organisaties Zaaiplezier! in hun mailbox met leuke weetjes en tips voor de kinderen en extra informatie voor begeleiders en leerkrachten. Zo wordt hopelijk het moestuinieren gemakkelijk, leuk, leerzaam en lekker!
 

Geen zaadjes aangevraagd?

Geen gratis groentezadenpakketje aangevraagd, maar toch meedoen?
Koop dan de zaadjes zelf.


Ons groentezadenpakketje bevat: bindsla, radijs, kropsla, tomaat, andijvie, rode biet, stoksnijboon, prei, spinazie en peen.

Veel moestuinierplezier!
 

Contact

Voor contact en algemene vragen over Zaaiplezier! stuur je een mailtje aan Joline Cohen Tervaert.