Over zaaiplezier

Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. In de periode 2017 t/m 2024 willen wij kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.

Groentezadenactie

We willen kinderen graag laten ontdekken en ervaren waar hun groente vandaan komt; van het zaaien, zien hoe het groeit tot het oogsten en het opeten. Vanuit het landelijke programma Jong Leren Eten wordt er aan het begin van elk jaar een groentezadenactie uitgezet – in samenwerking met Rijk Zwaan – om het makkelijker te maken een moestuin(tje) te beginnen of een bestaande moestuin opnieuw in te zaaien. Mocht je deze actie gemist hebben, dan kan je natuurlijk zelf (biologische) zaden kopen. Ons groentezadenpakketje bevat: bindsla, radijs, kropsla, tomaat, andijvie, rode biet, stoksnijboon, prei, spinazie en peen.

Zaaiplezier!

Met Zaaiplezier! willen wij – als makelaars Jong Leren Eten Fryslân – inspireren en helpen om te moestuinieren met het groentezadenpakket. Op deze website staat een stappenplan voor moestuinieren en tips voor lesmateriaal en activiteiten. Zo wordt het moestuinieren hopelijk gemakkelijk, leuk, leerzaam en lekker!

Veel moestuinierplezier!

Contact

Voor contact en algemene vragen over Zaaiplezier! stuur je een mailtje aan Joline Cohen Tervaert.