Tiny Forest Nijmegen

In Nijmegen worden dit najaar twee Tiny Forests gerealiseerd! Samen met kinderen, buurtbewoners en vrijwilligers leggen IVN Natuureducatie en de gemeente Nijmegen deze minibosjes aan. De Tiny Forests zijn gelegen aan de Energieweg in Nijmegen. Iedereen is welkom om mee te denken én te helpen. Je kunt bijvoorbeeld helpen met het ontwerp, de aanplant of gewoon vanaf de lente genieten van de twee Tiny Forests. Een Tiny Forest is een perfecte plek om buurtbewoners te ontmoeten, te ontspannen of de natuur in de stad te ontdekken.

Samen ontwerpen 

Binnenkort gaat een groep het ontwerp van de twee Tiny Forests maken. We zoeken nog enkele buurtbewoners die hieraan mee willen werken. Waar staat het minibosje? Hoe ziet het buitenlokaal/ de ontmoetingsplek eruit? Komt er een pad? Wil je hier over meepraten, dan ben je van harte welkom op onze Tiny Forest ontwerpsessie. Meld je hieronder hiervoor aan. We laten je dan weten waar de ontwerpsessie plaatsvindt.

  • We ontwerpen de Tiny Forest Wolfkuilseweg op 18 april 17-21 uur
  • We ontwerpen de Tiny Forest Mercuriusstraat op 17 april  13-17 uur

 Samen planten

De twee Tiny Forests zullen worden geplant in november. Een plantdag is altijd erg gezellig. Samen met buurtbewoners en schoolkinderen steek je de handen uit de mouwen met een mooi eindresultaat! Zin om mee te doen? Laat het dan hieronder alvast weten. We nemen ruim voor de plantdagen contact met je op over de exacte data.

Samen activiteiten organiseren

Het buitenlokaal en de omgeving van het Tiny Forest kun je straks gebruiken voor allerlei activiteiten. Ga aan de slag als 'hersteller' en help mee met het beheer. Word 'teller' en monitor de ontwikkeling van de natuur in het Tiny Forest. Word 'verteller' en organiseer activiteiten zoals lessen of natuuractiviteiten in het buitenlokaal.

Misschien heb je wel hele andere ideeën over hoe je het Tiny Forest wilt gebruiken. Organiseer een kleinschalige voorstelling, doe er de warming-up met je hardloopclub, organiseer een pauzewandeling met je collega’s. Of neem patiënten/ cliënten mee naar dit kleine stukje natuur in de stad. Meld je hieronder aan en deel jouw ideeën. We nodigen je dan uit voor de sessies in mei en in het najaar over beheer- en beleefactiviteiten. 

Ik doe mee met de TIny Forests aan de Energieweg!

Meer weten? Neem contact op met projectleider Linda IJmker van IVN Gelderland via l.ijmker@ivn.nl