Werk je op een bedrijventerrein in Zuid-Holland, willen jullie de werkplek vergroenen en daar meer over leren? Daarvoor kan je nu tot € 5.000 provinciale subsidie aanvragen! 

De natuur kan helpen om je fitter en vrolijker te voelen tijdens een werkdag. Het heeft een positief effect op je creativiteit en concentratie. Bovendien verlaagt het je stressniveau. Zowel je werk als je gezondheid krijgen dus een positieve boost wanneer je natuur een plek geeft in je werk.

Maar dan moet er wel natuur zijn! En daarnaast is het belangrijk om te weten hoe je daar gebruik van kan maken tijdens je werkdag. Om dat mogelijk te maken heeft Provincie Zuid-Holland een subsidieregeling waarmee je als bedrijf tot €5.000 kan ontvangen om een natuurlijke werkomgeving in te richten en een training te volgen over hoe je natuur in je werkdag kan integreren of hoe je zo’n plek met collega’s kan onderhouden.

Meer informatie en subsidie aanvragen

Voorwaarden

De exacte voorwaarden vind je hier. Je kunt tot 1 februari 2024 hier je subsidie aanvragen. Enkele voorwaarden zijn handig om vast rekening mee te houden:

  • Het bedrijf moet op een bedrijventerrein staan.
  • Het gaat om vergroenen met streekeigen/inheems plantmateriaal (goed voor de Zuid-Hollandse natuur!)
  • De subsidie is voor activiteiten die zijn gericht op kennisvergroting, fysieke vergroening van bedrijventerreinen, en het plaatsen van inrichtingselementen op bedrijventerreinen.
  • Het gaat dus niet alleen om vergroenen, maar ook om hoe je de medewerkers daarin meeneemt. Hoe vergroot je de kennis van medewerkers over de relatie tussen natuur en gezondheid en/of over groenbeheer? Hoe zorg je ervoor dat zij tijdens hun werkdag meer verbonden zijn met de natuur?
  • Je moet de subsidie binnen een jaar gebruiken. 

Dit is een subsidieregeling vanuit provincie Zuid-Holland en maakt deel uit van het programma Groene, Gezonde Bedrijventerreinen Zuid-Holland dat is ontstaan uit een samenwerking van provincie Zuid-Holland, IVN Natuureducatie, Stichting Steenbreek, Groene Cirkels Bijenlandschap en De Groene Motor. Groene gezonde bedrijventerreinen