Tips voor een groen bedrijventerrein

 

Wat je kunt doen om je bedrijventerrein te vergroenen en medewerkers hierin mee te nemen? Veel! We zetten hieronder een aantal voorbeelden op een rij.

Vergroen: bomen, bloemen of bieten?

5 betaalbare vergroeningsconcepten

Hoek ontwikkelde vijf makkelijk uitvoerbare en betaalbare vergroeningsconcepten op bedrijventerreinenen. In de infographics en flyers van Hoek lees je hoe je moet beginnen, waar je op kunt letten, met welke argumenten je anderen over kunt halen en wat het ongeveer zal kosten.

Straatboer

Straatboer werkt aan het vergroenen van bedrijventerreinen op een sociaal inclusieve manier. Dat kan met een Eetbare lunchplek met fruitbomen of een Biodiversiteitshoek, voor van die stroken waar niks mee gebeurt.

Urban bee garden

Een Urban bee garden biedt voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen én is een prachtig bloeiende tuin, die al vroeg in het jaar bloeit. Er zijn pakketten in drie formaten (vanaf € 1.000).

Moestuinbureau

De Moestenier presenteert Werkstek: de ultieme groene werkplek. Tijdens het werk vul je je lunch aan met een vers blaadje sla. Of hou een korte break, waarin je de plantjes verzorgt.

Trainingen: natuurlijk werken & beheren kun je leren

Buitenwerken

Buitenbomen inspireert en activeert medewerkers met praktische buitenwerkvormen. Daarnaast bouwen ze aantrekkelijke buitenwerkplaatsen aan kantoor. Daarmee wordt buiten het verlengstuk van binnen.

Workshop Natuurinclusief werken

Wat zijn de effecten van natuurinclusief werken en hoe kun je natuur onderdeel maken van de werkdag? IVN Natuureducatie neemt je mee in de theorie én praktijk van natuurinclusief werken (vanaf €1.000).

Cursus van de Moestuinman

Ga je aan de slag met bijvoorbeeld een moestuin, permacultuur of voedselbos? De Moestuinman helpt je op weg en neemt iedereen daarin mee.

Cursus Hoogstamfruitbomen snoeien

Hovenier Frans Jansen geeft cursussen Hoogstamfruibomen snoeien. Hij is gespecialiseerd in aanleg en onderhoud van hoogstamboomgaarden.

Workshop Haal meer uit je ommetje

Loop je altijd hetzelfde ommetje in de pauze? Margriet Knospe van Buiten Werkt opent je blik voor de natuur om je heen. Je leert juist de kleine, maar toch bijzondere natuurverschijnselen te ervaren en waarderen (vanaf €600).

Tiny Forest Bedrijfsbos

Tiny Forests zijn kleine, onderhoudsvriendelijke bossen. Niet alleen een prettige plek voor vogels, vlinders en bijen, maar ook voor mensen. Een Tiny Forest Bedrijfsbos is minimaal 200m2 en is beschikbaar vanaf € 25.000.

Nog meer tips!

Een aantal ideeën waar je online veel tips en voorbeelden van kunt vinden:

Heb je ook een passend aanbod dat je graag onder de aandacht wilt brengen? Neem contact op met Tonja van Gorp van IVN Natuureducatie.