Participatie en educatie

Door samen met inwoners te werken aan een klimaatdaptievere en biodiverse buurt wordt de gemeente groener, de buurt hechter en bereik je meer. Dat kan onder andere door ze handelingsperspectief te bieden met educatief aanbod en aantrekkelijke campagnes. 

Accepteer cookies

Participatie & Educatie

Hoe kunnen inwoners hun eigen tuin (of balkon) natuurvriendelijker maken? En hoe kun je kinderen hier op een leuke manier bij betrekken? Met onze cursussen en campagnes betrekken we bewoners bij opgaven rond klimaatadaptatie en biodiversiteit in de stad.

Project Omschrijving Contact
Campagne ‘de Vriendelijke Tuin’

Met De Vriendelijke Tuin betrekken we bewoners bij opgaven rond klimaatadaptatie en biodiversiteit in de stad en laten we kinderen op een nieuwe manier tuinen ontdekken. Ons doel: op een speelse manier met en door kinderen, samen met tuineigenaren en lokale (groene) clubs bewustwording en handelingsperspectief creëren, om zo tuinen natuurvriendelijker te maken.

Tonja van Gorp, projectleider Natuur in de Buurt, t.van.gorp@ivn.nl 06-29730170
Cursus ‘Bijvriendelijke tuinen’                 Vanuit Nederland Zoemt heeft IVN twee korte cursussen ontwikkeld: Laat jouw tuin zoemen – voor tuin- en balkoneigenaren – en Laat jouw buurt zoemen – voor actieve buurtbewoners. De cursisten leren hoe zij hun tuin of buurt bijvriendelijk inrichten en onderhouden. Sjoerd Luiten, projectleider Natuur in de Buurt, s.luiten@ivn.nl / 06-11888934

Tuiny Forest op particuliere grond

IVN voert een Tuiny Forest campagne uit in een door gemeente gekozen buurt. Vaak zijn dit de buurten met veel verstening. We bieden burgers (met korting) Tuiny Forest pakketten aan, promoten ze in de buurt en organiseren met de buurt gezamenlijke plantdag(en).

Sjoerd Luiten, projectleider Natuur in de Buurt, s.luiten@ivn.nl / 06-11888934

Workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’

Hoe help je als gemeente inwoners hun tuin te vergroenen? Tijdens de laagdrempelige workshop 'Een levende tuin maak je zelf' leren
bewoners op een  praktijkgerichte en  inspirerende manier hoe zij hun tuin groener, natuurlijker en diervriendelijker kunnen maken. Met als resultaat: meer biodiverse tuinen in jouw gemeente, die niet alleen een plek bieden aan allerlei soorten wilde dieren en planten, maar bovendien verkoeling geven op warme dagen en water  opvangen bij hoosbuien.

Sjoerd Luiten, projectleider Natuur in de Buurt, s.luiten@ivn.nl / 06-11888934