Overig

Wemke van der Weij nieuwe regiodirecteur van IVN ZuidWest

Zuid-Holland 16 juni 2023

Wemke van der Weij is sinds 1 juni de nieuwe directeur van IVN Natuureducatie ZuidWest. Ze is daarmee binnen IVN Natuureducatie verantwoordelijk voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland. IVN verbindt mens en natuur. Onze droom is om ieder mens, jong en oud, te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk natuur is. Nadat Wemke eerder projecten in de wijk deed op dit gebied, gaat zij nu aan de slag om de natuur voor iedereen bereikbaar te maken.

IVN Natuureducatie werkt als beroepsorganisatie en met veel actieve en betrokken vrijwilligers aan een duurzame, gezonde en groene samenleving. Die missie is Wemke op het lijf geschreven als verbinder en buitenmens, die graag iets voor de samenleving en de volgende generaties doet. ‘Ik heb er ontzettend veel zin in om de natuur nog meer in de harten van mensen te brengen. Wat zou het fijn zijn als kinderen buiten opgroeien en al jong leren voor de natuur te zorgen.’

Wemke werkte 11 jaar voor TNO en was betrokken bij innovaties in de energietransitie en in het defensiedomein. Verder gaf zij leiding aan verschillende onderzoeksgroepen en de octrooi- en contractafdeling van TNO. Daarnaast is ze raadslid in de gemeente Rijswijk.

Natuurbeleving voor jong en oud
IVN Natuureducatie laat jong en oud de natuur beleven. Bijvoorbeeld op school met Groene schoolpleinen waar kinderen kunnen spelen, beleven en leren. In de wijk met Tiny Forests, inheemse minibosjes die samen met kinderen en andere buurtbewoners worden ontworpen en aangeplant. In de GGZ, waar IVN samen met GGZ-instellingen werkt aan een groene beweging in de mentale gezondheidszorg. Maar ook in natuurgebieden, zoals het Nationaal Park Oosterschelde. Dit doet IVN in samenwerking met een enorm netwerk van professionals: terreinbeheerders, recreatiesector, onderwijs, voedingssector, overheden en andere partners.

Ontdek meer over

Deel deze pagina