Zuid-Holland
Schone Rivieren
vrijdag21okt2022

Gezocht: Rivierafvalonderzoekers in Zuid-Holland

Wil jij echt het verschil maken in de aanpak van zwerfafval? Geef je dan op als rivierafvalonderzoeker. Je onderzoekt twee keer per jaar een trace in de Plasticvrije Corridor, een gebied van Alphen aan den Rijn tot Rotterdam rond Gouwe, Hollandsche IJssel en Nieuwe Maas richting de Noordzee. 

Dit najaar start in de Plasticvrije Corridor een grootschalig onderzoek naar de herkomst van afval op de rivieroevers. Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van citizen science (burgerwetenschap) en is onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee. Samen met honderden vrijwilligers doet Schone Rivieren sinds 2017 onderzoek langs rivieren in Nederland.

We zoeken nieuwe rivierafvalonderzoekers die twee keer per jaar het afval van hun eigen toegewezen rivieroever monitoren. Wil jij je inzetten om zwerfafval aan te pakken? Woon je in Zuid-Holland (of bereid daar naartoe te reizen)? Wil je bijdragen aan een plasticvrije rivierdelta in 2030? Om vrijwilliger te worden is het belangrijk om op één van de twee (online) trainingen aanwezig te zijn. De trainingen worden gegeven op woensdagavond 9 november en donderdagavond 10 november 2022 van 19.30 – 21.00 uur. 

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van Schone Rivieren.