Stappenplan Groen Schoolplein

 

Jullie schoolplein kan wel een make-over krijgen. Maar waar begin je? Hoelang duurt het? En welke stappen doorloop je? IVN Zuid-Holland droomt van een natuurlijke, gezonde speel- en leerruimte op elke Zuid-Hollandse basisschool. Om die droom dichterbij te brengen, helpen we scholen met een stappenplan naar een groen schoolplein. Lees in dit stappenplan hoe je van een betegeld schoolplein een groeiend en bloeiend plein maakt.

Download het Stappenplan!

De voordelen van een groen schoolplein

Op een groen schoolplein krijgen leerlingen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende en groene omgeving. Maar groene pleinen dragen niet alleen bij aan de gezondheid en het welzijn van de kinderen. Een groen plein vermindert namelijk ook hittestress in de zomer en wateroverlast in natte periodes. Ook de biodiversiteit in de omgeving wordt vergroot. Er komt meer ruimte voor planten en dieren.

Aan de slag met het stappenplan!

De stappen in dit plan hoef je niet altijd chronologisch te doorlopen. Soms is er bijvoorbeeld al veel financiering of een ontwerp beschikbaar. Lees de onderdelen die voor jou nuttig zijn! We raden je wel aan om genoeg tijd de investeren in het proces vooraf. Denk goed na hoe wat jullie visie rondom het groene schoolplein is en hoe het plein ook in de toekomst goed gebruikt en onderhouden kan worden. Veel succes!

Stappenplan Groene Schoolpleinen JPEG