Aanbod voor gemeenten

IVN helpt gemeenten om plekken in de leefomgeving van kinderen, zoals scholen en kinderopvang, te vergroenen. Dit maakt kinderen en buurten groener, socialer, gezonder, en de omgeving klimaatvriendelijker en biodiverser. Dat doen we op duurzame wijze. We kijken naar locaties waar het groen, het gebruik en onderhoud ervan ook op de lange termijn geborgd is en werken met biologisch en inheems plantgoed. Dit faciliteren wij ook door het bieden natuurbeleving en educatie voor ouders en kinderen en professionals op school en in de kinderopvang. Zo planten we het zaadje voor een levenslange verbinding met de natuur en dragen we bij aan het oplossen van andere maatschappelijke opgaven waar we voor staan.

Ons aanbod

BinnenBos

Een groene leerplek in de klas! Dat kan laagdrempelig én leuk met het BinnenBos-pakket van IVN Natuureducatie, Royal Lemkes en Presikhaaf Schoolmeubelen.

Meer informatie

Groene Revolutie Schoolpleinen

Wij transformeren stenen woestijnen naar groene oases. Kinderen krijgen zo een rijk speel- en leerlandschap en de wijk een groene huiskamer.

Meer informatie

Buitenlestraining

Onderwijsdoelen scoor je buiten! In deze training krijgen leerkrachten praktische handvatten om met de klas buiten aan de slag te gaan met taal-, reken-, spelling-, zaakvak- of creatieve doelen.

Meer informatie

Tiny Forest

Een minibos voor de buurt en buitenlokaal voor kinderen op school.

Meer informatie

Voedselbosjes

Natuurlijk oogsten op je plein met 30m2 eetbaar groen waar kinderen met al hun zintuigen ontdekken hoe voedsel groeit

Meer informatie

Opleiding Moestuincoach

Van zaaien tot oogsten met kinderen. Experts ondersteunen scholen en kinderopvang bij moestuinieren met kinderen

Meer informatie

IVN Natuurschool Noordwijk

De IVN Natuurschool organiseert schoolreisjes en excursies in de natuur. Ervaren en enthousiaste Natuurschoolgidsen nemen leerlingen een dag mee in de buitenlucht en laten ze plezier beleven met de klas, uitwaaien en ook nog wat opsteken over de natuur.

Meer informatie