Groene Scholennetwerk Zuid-Holland

Je hebt meegedaan aan de Groene Revolutie en je plein omgetoverd tot een groene oase. Na het hele proces van ontwerpen, aanleggen, buitenlestraining en met de klas naar buiten blijft een natuurrijke school constant in ontwikkeling. Met het Groene Scholennetwerk helpen we je daarbij!

Het netwerk bestaat uit leerkrachten (en schoolbestuurders) van natuurrijke scholen, ondersteund door het team van IVN, die elkaar inspireren en bijspijkeren over een groen schoolplein. Je ontvangt zes keer per jaar een mail met tips & tricks over o.a. beheer & onderhoud, vragen van ouders en betrokkenheid van de buurt. Daarnaast organiseren we twee keer per jaar schoolpleinsafari’s en workshops om inspiratie op te doen bij andere scholen en je te verdiepen in relevante onderwerpen.

Het Groene Scholennetwerk staat voor:

De eerstvolgende safari is op woensdag 3 april van 15.00 tot 17.00 uur. Tijdens de safari ga je op bezoek bij andere schoolpleinen én is er een workshop over de Groene Gymles. Wil je meedoen? Meld je hier aan! 

Zo werkt het

Wat kan je verwachten? Je wordt onderdeel van een netwerk leerkrachten en scholen die inspiratie, tips en vragen delen over het groene schoolplein. Je ontvangt zes keer per jaar de digitale krant én we organiseren twee keer per jaar schoolpleinsafari’s en workshops.

Wat kost het je? Deelname aan het netwerk is gratis, maar we verwachten een actieve deelname. Maak je er geen gebruik meer van? Meld je dan af.

En nog een tip! Onze ervaring leert dat het leuker is én meer oplevert als je het niet alleen doet. Loopt er nog een bevlogen collega rond? Meld je samen aan!

Meld je aan!