Water

Slootjesdagen in Zuid-Holland

Groene Revolutie Zuid-Holland 31 mei 2023

Van 5 t/m 11 juni 2023 duiken we onder water met de IVN Slootjesdagen! De hele week staat in het teken van slootjes: ontdek het leven aan de waterkant of ga op zoek naar wat er bloeit en groeit onder het wateroppervlak. De Slootjesdagen zijn voor jong en oud: kinderen, leerkrachten of (groot)ouders, samen gaan we gewapend met schepnet, waterbak en loeppot op onderzoek uit. Bekijk de activiteiten, download de lesbrief voor je klas of knutsel thuis je eigen schepnet.

Activiteiten

Tijdens de Slootjesdagen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Met schepnet, zoekkaarten en loeppotjes ga je samen met een gids speuren naar wat er zoal leeft. Wil je meedoen met een activiteit? Bekijk hier het overzicht en meld je aan!

Slootjesdagen met de klas

Tijdens de Slootjesdagen kun je met je klas eropuit om alles te leren over het onderwaterleven. Met de natuurles Slootjes gaan we op zoek naar de bewoners van deze kleine wateren. De klas leert over de verschillende soorten, maken hun eigen slootwaterfilter en leren de waterkwaliteit testen. Bekijk het lespakket hier. 

Slootjesdagen thuis

Ga er tijdens de Slootjesdagen op uit om alles over het slootjesleven te ontdekken. Ontdek het leven onder water met onze zoekkaarten, ga aan de slag met knutselprojecten of lees meer over de Slootjesdagen in het hele land.

Bekijk het filmpje over de Slootjesdagen

Ontdek meer over

Deel deze pagina