Slootjesdagen voor scholen

Met de klas naar de sloot!

De IVN Slootjesdagen vinden in 2023 voor de 9e keer plaats. Van 5 t/m 11 juni 2023 organiseren IVN-afdelingen door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Wil jij kinderen meer leren en laten ervaren over het leven in en om de sloot? Download dan het lespakket, zoekkaarten en andere natuurdownloads en bekijk welke afdelingen bij jouw school in de buurt slootjesactiviteiten organiseren.

Lespakket voor scholen

Het lespakket is speciaal ontwikkeld voor groep 6 t/m 8 en de lessen zijn in de klas én langs de waterkant te geven. Van waterdiertjes zoeken tot waterproefjes als échte slootjesonderzoeker: zelf ervaren en onderzoeken in dit pakket staan centraal.

Download het gratis lespakket

Zoekkaarten en knutselen

Wil jij de leerlingen leren hoe zij de meest levendige sloot van Nederland bouwen? Of hoe ze hun eigen schepnet kunnen maken? Beleef uren knutselplezier en check onze natuurdownloads om lekker aan de slag te gaan.

slootjesdagen-zoekkaart

Slootjesactiviteiten

IVN-afdelingen organiseren door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Kinderen, hun leerkrachten en (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot. Samen met de IVN Natuurgidsen ontdekken zij welke dieren en planten er in en rond de sloot leven. Bekijk welke afdeling bij jouw in de buurt zit en of zij een activiteit organiseren.

Bekijk alle activiteiten