Zorginstellingen geïnspireerd voor het inzetten van Natuur in de zorg

Overijssel 6 november 2023
Natuurbeleving levert een positieve bijdrage aan welzijn en gezondheid van mensen. Op 19 oktober organiseerde IVN vanuit Natuur voor Elkaar daarom de Informatiebijeenkomst “Natuur in de zorg” speciaal voor medewerkers van zorginstellingen. 35 geïnteresseerde kregen tijdens de bijeenkomst concrete handvaten en informatie om zelf aan de slag te gaan met Natuur in de Zorg.

Drie zorginstellingen (Isala, Dimence Groep en De Posten) deelden tijdens de bijeenkomst hun ervaring en kennis over het inzetten van natuur ten behoeve van het welzijn van zowel cliënten als patiënten, bewoners en medewerkers. Ook vertelden zij hoe ze de helende rol van natuur opgenomen hebben in de visie en het beleid van hun organisatie. Vanuit IVN werd ingegaan op de wetenschappelijke onderbouwing van de relatie tussen natuur en vitale en mentale fitheid. Tot slot werd vanuit de Provincie Overijssel verteld over de inhoudelijke ondersteuning en de subsidiemogelijkheden die het programma Natuur voor Elkaar kan bieden als instellingen met vergroening van hun zorgaanbod aan de slag willen gaan. Deelnemers vonden de bijeenkomst zeer informatief en inspirerend. De voorbeelden en de diversiteit van invalshoeken werden gewaardeerd. Een deelnemer gaf aan: “ik ben verbaasd dat er initiatief is om de natuur te gebruiken in de zorg en dat dit breed wordt gedragen.” 

Wil jij met je zorginstelling meer informatie en zelf ook aan de slag? Neem dan contact op met Marrit Klompe (mb.klompe@overijssel.nl) van de provincie Overijssel of Tina Rozendal (t.rozendal@ivn.nl) van IVN.

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina