Nomineer jouw groep voor de Groene Overijsselse Vrijwilligersprijs

Overijssel 4 augustus 2023

Vanaf eind november wordt de Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) uitgereikt. Per gemeente worden 4 vrijwilligers (-groepen) in het zonnetje gezet, waarvan één prijs per gemeente specifiek voor groene vrijwilligers. We zetten zo namens heel Overijssel het vrijwilligerswerk in het zonnetje en bedanken we vrijwilligers voor hun inzet.

Via Groenbezig bedanken gemeenten, provincie en groene organisaties op deze manier de groene vrijwilligers Overijssel.

Wie verdient dit jaar de groene Overijsselse Vrijwilligersprijs?

Zet jouw groep zich al jaren in voor het behoud van een natuurgebied of voor schonere rivieren? Of als gastdocent op basisscholen voor bijvoorbeeld bijen of groene schoolpleinen? Ken jij vrijwillige Boomambassadeurs of snoeiers van hoogstamfruitbomen die net even meer doen dan anderen? Is jouw groene buurtinitiatief de allermooiste in de stad? Ben jij die ene gids die anderen vol passie mee kan nemen in de verhalen over paddenstoelen, boomkikkers of gaasvliegen? Hebben jouw vrijwilligers een groot duurzaam hart? Ben je nog jong of al heel lang actief bezig in het groen?
En vind jij dat de groep, de vrijwilliger (of jezelf) daarom in het zonnetje gezet mogen worden?

Dan hebben we jou nodig om deze mensen te nomineren voor de groene Overijsselse Vrijwilligersprijs. Omdat jij als geen ander weet wie zich in jouw organisatie / afdeling / werkgroep met hart en ziel inzet voor de natuur.

Iedere (groene) vrijwilligersgroep kan genomineerd worden voor deze prijs
Iedere (groene) vrijwilligersgroep kan genomineerd worden voor deze prijs  –  Marja van Harten

Iedere groene groep kan genomineerd worden

We hebben geen vast profiel van de winnaars en daarom worden we graag verrast worden met jouw inzending. We streven naar diversiteit in leeftijd, man/vrouw (en ook anders), soort werkzaamheden, kort of lang vrijwilliger, en meer. We proberen een zo breed mogelijk pallet aan groene vrijwilligers te laten zien, van monitoring tot groen-in-de-zorg vrijwilligers, en van educatie, gidswerk tot landschapsbeheervrijwilligers.

Sommige vrijwilligers zetten zich wellicht gemeente-overstijgend in: prima! Geef dan op het formulier aan in welke gemeenten ze zich inzetten.
Zolang ze zich maar vrijwillig inzetten voor natuur, landschap, een groene buurt, biodiversiteit, klimaatadaptatie, (groen) erfgoed, duurzaamheid (of een combinatie daarvan) in Overijssel.

Ook buurtinitiatieven, monitoorders en gidsen kunnen genomineerd worden
Ook buurtinitiatieven, monitoorders en gidsen kunnen genomineerd worden  –  Erik de Kruif

Deadline

De eerste selectie wordt begin september gemaakt. Dit doen we in klein comité met afgevaardigden van de Groenbezig organisaties. Stuur daarom uiterlijk maandag 11 september jouw inzending in. De prijzen worden in de periode van eind november tot begin december uitgereikt.

Aanmelden kan via de website van Groenbezig:

Nomineer jouw vrijwilligersgroep / vrijwilliger

Deel deze pagina