Leerlingen van OBS de Esmarke planten 650 bomen aan in Tiny Forest de Esmarke

Overijssel 21 maart 2023

Enschede – Alle leerlingen van basisschool de Esmarke, betrokken ouders en opa’s  en oma’s en natuurorganisatie IVN, planten samen met hulp van Farwick Groenspecialisten een Tiny Forest aan in gemeente Enschede. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos wordt een prettige ontmoetingsplek voor buurtbewoners en verbetert het klimaat en de biodiversiteit in de wijk. Daarnaast komt er een buitenlokaal waar de kinderen straks les krijgen over de Nederlandse natuur. Het is het vierde Tiny Forest in gemeente Enschede.

Tiny Forest: minibos ter grootte van een tennisbaan

Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Honderd Tiny Forests in vier jaar

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN werkt aan een wereld waarin contact tussen mens en natuur vanzelfsprekend is. Een Tiny Forest is bij uitstek geschikt om mens en natuur te verbinden. IVN wil dat elke buurt zijn eigen minibos krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Dit Tiny Forest is mede mogelijk gemaakt dankzij Wavin, Gemeente Enschede, Stichting ReLeaf, Waterschap Vechtstromen en Farwick Groenspecialisten. 

Meer over kind en natuur

Meer over Tiny Forests

 

Deel deze pagina