IVN Oldenzaal-Losser wint Groene Overijsselse Vrijwilligersprijs in gemeente Oldenzaal

IVN Oldenzaal-Losser wint Groene Overijsselse Vrijwilligersprijs in gemeente Oldenzaal

Overijssel 24 november 2021

IVN Oldenzaal-Losser heeft de Overijsselse Vrijwilligersprijs in de gemeente Oldenzaal gewonnen! En ze verdienen het zeker om in het zonnetje gezet te worden, deze IVN’ers zetten zich in om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met natuur. Statenlid Sander Slots reikte gisteren de prijs uit aan Theo von Piekartz, voorzitter van de IVN-afdeling.

Gedurende het hele jaar organiseert IVN Oldenzaal-Losser wandelingen, excursies en lezingen. Aan iedereen in Oldenzaal en Losser wordt gedacht. Speciaal voor kinderen zijn er Scharrelkids-activiteiten en de Slootjesdagen en op de lokale basisscholen bieden zij o.a. twee veldwerkprojecten en begeleiden ze de nationale Boomfeestdag. Ook gaan verschillende vrijwilligers op bezoek met een natuurkoffer bij dementerende ouderen die in een zorgcentrum of verpleeghuis verblijven.

Naast mensen in contact brengen met natuur zet de IVN-afdeling zich in voor diverse natuurgebieden in en om Oldenzaal. Waaronder het onderhoud van beekdalen, knotwilgen, poelen heideterrein en meer. En wanneer de Imkersbond en Groene Loper Oldenzaal-Losser bloemenlinten gaan inzaaien is de IVN-afdeling ook altijd van de partij. Kortom; echte groene toppers!

Ook Natuurhus Almelo en daarmee IVN Almelo won een Overijsselse Vrijwilligersprijs

Het Natuurhus Almelo, waar IVN Almelo onderdeel van uitmaakt, won deze week een Overijsselse Vrijwilligersprijs. De vrijwilligersgroep paviljoen Doepark De Hagen zet zich massaal en met hart en ziel in, ook in coronatijd. Stichting Natuurhus Almelo is een samenwerkingsverband van plaatselijke afdelingen van IVN, KNNV, ’t Iemenschoer, NIVON, Groei & Bloei en AstronA.

Overijsselse Vrijwilligersprijzen

Elk jaar wordt begin december de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt. De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs maar 100 kleine prijzen uitgereikt door statenleden van de provincie Overijssel door de hele provincie. Dit jaar wordt in elke gemeente ook een groene vrijwilliger in het zonnetje gezet. Verenigingen, groepen of groepjes vrijwilligers konden ook kans maken op de prijs.

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.

Gedeputeerde Roy de Witte legt in onderstaande video uit waarom het belangrijk is om vrijwilligers een hart onder de riem te steken.

Deel deze pagina