Gezond Natuur & Cultuur Wandelen van start in Raalte

Gezond Natuur & Cultuur Wandelen van start in Raalte

Overijssel 18 oktober 2022

Op dinsdag 25 oktober om 10:00 uur vindt de eerste wandeling van Gezond Natuur & Cultuur Wandelen plaats vanuit wijkcentrum De Noaber/ Schuilenburg in Raalte. Er wordt een uur gewandeld door de natuur en langs cultuur historische plekken. Bij deze wandeling, onder begeleiding van enkele vrijwilligers, is iedereen van harte welkom om mee te wandelen.

Gezond Natuur Wandelen

Elke week gezellig een uurtje wandelen in een rustig tempo, met onderweg aandacht voor de natuur en de cultuur (historie). Dat is Gezond Natuur Wandelen. Eind 2014 is de stichting Gezond Natuur Wandelen opgericht. Het lange termijndoel is dat iedereen in Nederland elke week kan deelnemen aan een gratis begeleide natuurwandeling van een uur in (de buurt van) de eigen woonplaats. In Overijssel hebben een aantal initiatiefnemers het concept omarmd. Landelijk wordt er inmiddels op meer dan 100 locaties gewandeld. Raalte geldt als pilotproject voor de start in de gemeente Raalte. Gezond Natuur Wandelen is een gezamenlijk initiatief van Sportbederijf Raalte, IVN Overijssel, Wijz Welzijn, HOFtheater en de stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland. Het initiatief wordt mede ondersteund door de Gemeente Raalte en de Provincie Overijssel.

Iedereen is welkom

Gezond Natuur Wandelen is in eerste instantie bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het gewoon leuk vindt met een groep een uurtje op stap te gaan, is welkom. Ook voor mensen die nieuw in Raalte zijn komen wonen is dit een mooie manier om de omgeving en mensen te leren kennen.  Elke week, het hele jaar door, is er een wandeling van een uur in het groen. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook kort iets over de natuur en cultuur vertellen. De wandelingen zijn gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken. Consumpties zijn wel voor eigen rekening.

Startlocatie

De start is elke dinsdag om 10.00 uur vanaf Wijkcentrum De Noaber/ Schuilenburg, Landrechtweg 10 8103 RB Raalte.

Vragen en meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Brigit Trooster van Sportbedrijf Raalte via 06-13366627 of brigit.trooster@sportbedrijfraalte.nl
Aanmelden is niet vereist. Wandel gezellig mee, het is gezond én je geniet van de mooie natuur en cultuur onderweg. Iedereen is welkom!
 

Deel deze pagina