De Groene Karavaan komt naar je toe: Doe tussen 15 en 29 april mee aan één van onze natuuractiviteiten in Noordwest Overijssel!

Overijssel 30 maart 2023

Van 15 april tot en met 29 april is de Groene Karavaan in Noordwest Overijssel! Met meer dan 30 activiteiten voor bewoners, ondernemers en professionals beloven het twee zinderende weken te worden.

De Groene Karavaan is een rondreizend natuurfestival georganiseerd door Natuur voor Elkaar. Dit provinciale programma bestaat uit vele partnerorganisaties die het met elkaar mogelijk maken de natuur dichter bij inwoners te brengen:

Ontdek de natuur tijdens een wandeling vogelgeluiden en langs de grootste reuzen in Kampen. Ga overdag of ’s avonds mee het water op met Staatsbosbeheer en ontdek de Weerribben.

Leg nieuwe contacten met professionals in jouw domein. Luister naar de ervaringen van anderen bij de workshop Groen Geluk of inspiratiesessie Groene Schoolpleinen. Praat met andere beleidsmakers tijdens het Diner Pensant en denk mee over onze toekomstige leefomgeving!

Laat je inspireren door ecologen en landschapsarchitecten tijdens één van de vele inspiratiesessies. Schuif aan bij een diner over de Omgevingswet en leer hoe je meer biodiversiteit in jouw tuin of op je erf kan krijgen tijdens de workshop Erfvergroening en de workshop Geneeskrachtige kruiden.

Help en ontmoet bijzondere diersoorten zoals de ringslang, en nachtvlinders tijdens één van de workshops in de natuur en op het water. Steek je handen uit de mouwen en help mee Noordwest Overijssel aantrekkelijker te maken voor oude en nieuwe diersoorten.

Op zaterdag 22 april is de Nationale zaaidag 2023 en komen The Pollinators langs om inheems bloemzaad uit te delen in Kampen, Steenwijkerland en Zwartewaterland! Naast gezellige activiteiten voor jong en oud gaan we met elkaar heel veel zaden zaaien en zo de bij en andere bestuivers een handje helpen.

Kijk voor het volledige overzicht van Groene Karavaan activiteiten hier en meld je aan!

groene_karavaan_samenleving

Deel deze pagina