Tiny Forest Nijmegen

In Nijmegen zijn 2 Tiny Forests gerealiseerd en 2 in ontwikkeling. Samen met kinderen, buurtbewoners en vrijwilligers leggen IVN Natuureducatie en de gemeente Nijmegen deze minibosjes aan. Iedereen is welkom om mee te denken én te helpen. Je kunt bijvoorbeeld helpen met het ontwerp, de aanplant of gewoon ter plekke genieten van de natuur in de Tiny Forests. Een Tiny Forest is een perfecte plek om buurtbewoners te ontmoeten, te ontspannen of de natuur in de stad te ontdekken.

Tiny Forest Wolfsbosje en Het Biezenbos

In november 2019 zijn 2 Tiny Forest aangeplant als onderdeel van de groene buffer van Nijmegen West langs de Energieweg. Het Wolfsbosje is in beheer door buurtbewoners (Vereniging Dorpsbelang Hees) en aangeplant door leerlingen van het Dominicus college. Lees de terugblik. Tiny Forest Het Biezenbos vind je in een wadi naast de Oversteek en het buitenlokaal in het Westerpark. Leerlingen van IKC Aquamarijn zijn Tiny Forest Rangers. Lees meer.  

Tiny Forest Lent

Initiatiefnemers Jolanda en Suzanne werken samen met basisschool Talent om een Tiny Forest te realiseren. Met buurtbewoners is gezocht naar een geschikte locatie en tijdens een ontwerpsessie zijn de eerste schetsen gemaakt. Op de projectpagina van de Lentse Lucht blijf je op de hoogte en kun je in contact komen met de initiatiefnemers. 

Tiny Forest Grootstal

Een initiatief van de werkgroep Grootstal Groen en basisschool De Kleine wereld. Beoogde locatie is de noordwesthoek van het veld tussen Marie Curiestraat, Marconistraat en gebouw De Ring.  Wil je meedenken over het ontwerp? Stuur een mailtje naar projectleider Linda IJmker via l.ijmker@ivn.nl

Meedoen met Tiny Forest? 

  • Samen planten.  Een plantdag is altijd erg gezellig. Samen met buurtbewoners en schoolkinderen steek je de handen uit de mouwen met een mooi eindresultaat!

  • Na de aanplant zoeken we mensen die het Tiny forest willen onderhouden. Ga aan de slag als 'hersteller' en help mee met het beheer. 

  • Samen activiteiten organiserenHet buitenlokaal en de omgeving van het Tiny Forest kun je straks gebruiken voor allerlei activiteiten. Word 'teller' en monitor de ontwikkeling van de natuur in het Tiny Forest. Word 'verteller' en organiseer activiteiten zoals lessen of natuuractiviteiten in het buitenlokaal.

Misschien heb je wel hele andere ideeën over hoe je met Tiny Forest wilt meedoen of straks wilt gebruiken. Organiseer een kleinschalige voorstelling, doe er de warming-up met je hardloopclub, organiseer een pauzewandeling met je collega’s. Of neem patiënten/ cliënten mee naar dit kleine stukje natuur in de stad. Neem contact op met projectleider Linda IJmker van IVN Gelderland via l.ijmker@ivn.nl en deel je ideeën. We houden je op de hoogte van bijeenkomsten, updates en brengen je in contact met de initiatiefnemers. 

Tiny Forest Nijmegen is een samenwerkingsproject van IVN Gelderland, vrijwilligers van IVN Rijk van Nijmegen, gemeente Nijmegen, basisscholen, lokale initiatiefnemers en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van de provincie Gelderland.