Vergroen jouw tuin in Flevoland

Ook de allergrootste eik is ooit als klein eikeltje begonnen. Grote, groene veranderingen kunnen klein beginnen. Bij jou bijvoorbeeld! Ga aan de slag in jouw tuin, op je balkon, of in je buurt. Je hoeft niet al verstand van tuinieren te hebben om te beginnen, wij helpen jou daarbij. 

Maak vieze vingers!

Het groeiseizoen is begonnen. Dé tijd om handen uit de mouwen te steken en jouw buitenruimte te vergroenen. En het mooie is: je hoeft geen groene vingers te hebben om jouw tuin of balkon tot leven te brengen. IVN helpt je op weg. Steek jouw handen in de aarde en beleef de natuur bij jou thuis! Deel jouw tuiniermomenten met #viezevingers.

IVN Bloeikalender

Wil jij deze lente jouw tuin een make-over geven of mooie bloemen op je balkon zetten? Kies voor planten die elkaar opvolgen in bloei, zodat je het hele jaar bloemen hebt. Leuk voor jou én goed voor de insecten.

Onderzoek

Wat zijn inheemse bloemen en planten?

Inheemse planten zijn de soorten die, zonder menselijk ingrijpen, al eeuwenlang in Nederland groeien. Als planten langere tijd in een bepaald klimaat groeien, passen ze zich aan. Onze inheemse planten zijn bikkels en optimaal aangepast aan onze bodem, onze dieren en ons klimaat. Een prettig bijgevolg is dat ze daardoor ook minder snel dood gaan in de tuin en ze minder verzorging nodig hebben!

Gratis online cursus: levende tuin

Je droomt van een tuin(tje) vol bloeiende bloemen, gezonde planten en kleine dieren. Maar groene vingers heb je niet en bovendien heb je géén idee waar je moet beginnen. Goed nieuws: je tuin natuur- en diervriendelijk maken is makkelijk, leerzaam en vooral heel leuk. Bovendien is het bijhouden van een levende tuin minder werk dan het wieden van onkruid tussen de stoeptegels. Hoera voor de luie tuinier! Ook nog eens te volgen op jouw tempo, gewoon online.

tiny forest ivn flevoland

Tuiny producten

Als je alle tuinen bij elkaar optelt, heb je het grootste natuurpark van Nederland! Stel je voor dat we al die tuinen wat groener maken. Daarmee gaan we hittestress tegen, kan de bodem weer regenwater opnemen en geven we plant en dier een thuis. Jij kunt daar iets aan doen! Super simpel, met een van onze kant-en-klaar pakketten vol inheemse planten. Vergroen jouw tuin met een Tuiny Forest, Tuiny Poel of Tuiny Haag.

loep worm tuin bodem

Doe de tuinbodemcheck!

Planten groeien het best in een gezonde bodem. Maar hoe weet je nou of jouw tuinbodem gezond is? Of dat het misschien beter kan? Je kunt het nu zelf onderzoeken met de tuinbodemcheck!