Biodiversiteit

Winactie: het hele jaar bloemen in de tuin? Win het IVN Tuiny Bloeipakket!

Flevoland 31 mei 2023
Wil je jouw tuin een boost in biodiversiteit geven? Dan is deze winactie perfect voor jou! Je kan namelijk nu een kant en klaar plantenpakket  (ter waarde van €89,95) winnen. Om je eigen tuin te vergroenen, of om iemand anders blij maken! Je mag het Tuiny Bloeipakket namelijk ook cadeau geven aan iemand anders in de provincie Flevoland die het volgens jou goed kan gebruiken.

Aan de slag met een tuin(tje) vol bloeiende bloemen, gezonde planten, vogels en insecten? Doe dan mee met onze winactie en win een TUINY BLOEIPAKKET voor jou of voor iemand anders.

De winactie loopt in de Nationale Tuinweek van 10 juni 2023 tot en met 18 juni 2023.

Wat is een Tuiny Bloeipakket?

In dit pakket zitten 13 inheemse en biologische planten die zorgen voor een lange bloeiperiode van het voorjaar tot het najaar. Dit betekent dat er altijd voedsel voor bijvoorbeeld de bij in jouw tuin te vinden is! Daarnaast ontvang je een plantencursus, zodat de planten snel en prachtig kunnen gaan bloeien zodra je ze in de tuin plaatst.

 

Wat zit er in het Tuiny Bloeipakket?

13 x Biologische planten
Het Tuiny Bloeipakket bevat 13 inheemse en biologische planten die zorgen voor een lange bloeiboog van het voorjaar tot het najaar. Het pakket is geschikt voor een plek in de half-zon of zon en bedekt zo’n 1,5 m2. Dit pakket is zorgvuldig samengesteld door Sprinklr.

1 x IVN Bloeiboog
Het hele jaar een tuin vol kleur? Dat kan! De IVN Bloeikalender helpt je op weg. Leuk voor jou én goed voor de insecten. Iedere maand valt er wel wat bloeiends te beleven, dat nectar en stuifmeel biedt. Zaai en plant jouw tuin vol met planten die elkaar opvolgen in bloei. Zo geniet je het hele jaar van een tuin vol leven!

1 x Plantencursus 
Afhankelijk van welke planten je besteld hebt ontvang je alle informatie die je nodig hebt om jouw nieuwe aanwinsten groot en happy te maken! De plantencursus start rond het bezorgmoment van je plant(en).

Meedoen aan de winactie?

Ook een Tuiny Bloeipakket winnen of er een weggeven aan iemand die het echt verdient? Vul dan het onderstaande formulier in.

 

Let op: De actie loopt van 10 juni 2023 tot en met 18 juni 2023. Het is op dit moment niet meer mogelijk om mee te doen aan deze winactie. 

Vergroen jouw tuin in Flevoland

Biodiversiteit is een term die we gebruiken om de soortenrijkdom van de natuur aan te duiden. Het gaat daarbij om de grote verscheidenheid aan dieren, planten, leefgebieden en genen en al hun onderlinge relaties. Van bloemen, bijen, wormen en vogels in onze tuinen tot de bomen. De verscheidenheid aan soorten maakt onze planeet bewoonbaar en mooi. Ieder van ons kan de biodiversiteit een beetje helpen, bekijk de Flevoland Bloeit website om te lezen wat jij kan doen!

Wil jij meer nog meer biodiversiteit in jouw tuin, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Op de IVN Natuuracademie vind je de gratis cursus ‘‘Aan de slag met een levende tuin’. Tijdens vijf online lessen leer je hoe je je tuin kunt omtoveren naar een fijne plek voor jezelf, planten en dieren. Van het maken van een schetsontwerp tot het kiezen van beplanting: deze cursus helpt je bij elke stap op weg.

Ontdek meer over

Deel deze pagina