Bloemen en planten

Winactie: fruit uit eigen tuin? Win een fruitboom!

Flevoland 14 november 2023

Wat is een betere manier om de Boomfeestdag te vieren dan met het winnen van je eigen appel-, pruimen- of kersenboom?

Een fruitboom zorgt niet alleen voor heerlijk fruit uit eigen tuin. De prachtige bloesems in het voorjaar trekken veel bestuivende insecten! In de steeds warmere zomers, zorgt een fruitboom voor een beetje schaduw in de tuin waar je heerlijk onder kan zitten. Ook aan de slag met appels of pruimen uit eigen tuin? Doe dan mee met onze winactie en win een appel-, pruimen- of kersenboom.  

Tijdens de Boomfeestdag in november worden er door heel Nederland bomen geplant. Ook in Flevoland vieren we de Boomfeestdag! Tussen 15 november t/m 3 december verloten we 75 fruitbomen van de Stadsbomerij onder Flevolanders die hun omgeving willen vergroenen.

Plant je mee? 

Doe mee met de winactie en maak kans op een laagstam appelboom, pruimenboom of zure kers. Dit zijn kleine fruitbomen van ongeveer 1 meter hoog op het moment van winnen. In totaal kunnen deze fruitboompjes tot 4 meter hoog worden.

Wist je dat de herfst het ideale moment is om te planten? Tijdens deze maanden is de bodem nog relatief warm, maar ook vochtig. Daardoor kunnen je planten voor de winter goed wortelen en in ‘slaapstand’ gaan. Wanneer het voorjaar aanbreekt kan de groei dus direct beginnen en geniet je al snel van een groene en bloeiende tuin. Voor een fruitboom is dit dus de perfecte tijd om geplant te worden. Dan kun je mogelijk in september al genieten van fruit uit eigen tuin! 

 

Meedoen aan de winactie? 

Ook een fruitboom winnen? Vul dan het onderstaande formulier in.
De winactie loopt van 15 november tot en met 3 december 2023 en geldt voor inwoners van de provincie Flevoland.

Aanmelden voor deze winactie is niet meer mogelijk.

Vergroen jouw tuin in Flevoland

Biodiversiteit is een term die we gebruiken om de soortenrijkdom van de natuur aan te duiden. Het gaat daarbij om de grote verscheidenheid aan dieren, planten, leefgebieden en genen en al hun onderlinge relaties. Van bloemen, bijen, wormen en vogels in onze tuinen tot de bomen. De verscheidenheid aan soorten maakt onze planeet bewoonbaar en mooi. Ieder van ons kan de biodiversiteit een beetje helpen, bekijk de Flevoland Bloeit website om te lezen wat jij kan doen!

Wil jij meer nog meer biodiversiteit in jouw tuin, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Op de IVN Natuuracademie vind je de gratis cursus ‘‘Aan de slag met een levende tuin’. Tijdens vijf online lessen leer je hoe je je tuin kunt omtoveren naar een fijne plek voor jezelf, planten en dieren. Van het maken van een schetsontwerp tot het kiezen van beplanting: deze cursus helpt je bij elke stap op weg.

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina