Terugkijken op 2023 en voortuitblikken op de toekomst

Flevoland 6 februari 2024

Zorgen voor de natuur, is zorgen voor onszelf!

In een wereld die snel verandert, staan we voor uitdagingen op het gebied van klimaat, huisvesting, gezondheid, welzijn en biodiversiteit. Deze uitdagingen staan niet op zichzelf, maar versterken elkaar. Natuur dichtbij heeft veel te bieden: het bevordert gezondheid, mentale veerkracht en nodigt uit tot bewegen, beleven en ontmoeten. Ook kan het een positieve bijdrage leveren aan uitdagingen als klimaatverandering, hittestress of waterberging. Natuur is daarom onmisbaar als oplossing voor veel maatschappelijke problemen.

Ik droom van een gezonde, natuurinclusieve samenleving waarin groen toegankelijk is voor iedereen. Om te bewegen, werken, spelen en genieten. Ruimte voor mens, plant en dier is essentieel, want we kunnen niet zonder elkaar.

Bij IVN Flevoland werken we hard aan deze droom. We trainen en faciliteren o.a. inwoners, ondernemers en scholieren om zelf in actie te komen voor de natuur. En anderen, zoals hun buurtgenoten, daarbij te betrekken. Deze aanpak resulteert in een groeiende zwerm van actieve, natuurbewuste Flevolanders. Zo geven we trainingen in ‘storytelling’ en ‘bewegingsopbouw’. Hierdoor kunnen vrijwilligers en actieve inwoners op hun beurt tientallen of zelfs honderden anderen vertellen over de prachtige natuur in Flevoland.

Door deze collectieve inspanning, en met steun van onze partners, hebben we in 2023 weer een stukje van onze droom gerealiseerd. Met trots delen we enkele van onze hoogtepunten in 2023!

Bekijk het jaaroverzicht 2023

Wij blijven ons inzetten om mens en natuur met elkaar te verbinden. Wil jij ons helpen? Zoek de samenwerking, steun het werk van IVN of ga zelf aan de slag!

 

Auteur

Joline de Weerdt

joline_de_weerdt
0610411652
j.de.weerdt@ivn.nl
Regiodirecteur Regio Oost

Deel deze pagina