Natuur en duurzaamheid op Flevolandse scholen

Natuur en duurzaamheid op Flevolandse scholen

Flevoland 15 juni 2022

Natuur- en duurzaamheidseducatie is onmisbaar binnen het onderwijs. Kinderen leren de natuur te ontdekken en leren over duurzaamheid. Op 15 juni was de inspiratiesessie over Natuur- en Duurzaamheidseducatie (NDE) van IVN Flevoland. IVN Flevoland verzorgt de NDE-gids voor de basisscholen in de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde.

Een nieuwe jasje

Het doel van IVN Flevoland is kinderen op te laten groeien tot verstandige en natuurbewuste burgers. Dit doen wij door bij te dragen aan de creatieve en sociale ontwikkeling middels NDE. Tijdens de inspiratiesessie kregen de aanwezigen handvatten om aan de slag te gaan met NDE bij hun op school. Zo kregen zij een indruk welk materiaal zij, veelal gratis, kunnen gebruiken via de NDE-gids en werden ideeën gedeeld voor een lessenreeks rondom biodiversiteit. Bovendien werd het nieuwe uiterlijk van de NDE-gids gepresenteerd! Binnenkort staat deze online en is deze te bewonderen voor leerkrachten in alle deelnemende gemeenten. Zo wordt het nog leuker en makkelijker om je les te boeken.

NDE komen schooljaar ook op Urk

IVN Flevoland heeft het aanbod op het gebied van NDE gebundeld in de digitale NDE-gids. Voor het schooljaar 2022/2023 staat de nieuwe NDE-gids online. Komend jaar kunnen ook de basisscholen op Urk gebruik maken van de NDE-gids. Zij kunnen lessen reserveren vanaf juli.

Lees meer over NDE in jouw gemeente in onze digitale folder, via onze NDE-pagina’s is (binnenkort) de folder voor het nieuwe schooljaar beschikbaar.

Is jouw school nog niet bekend met de NDE-gids? Neem snel een kijkje en vraag een inlogcode aan via flevoland@ivn.nl 

 

Deel deze pagina